Ekonomista iz Zagreba uhapšen u Belgiji sa 2,7 tona kokaina - Volim Podgoricu

Ekonomista iz Zagreba uhapšen u Belgiji sa 2,7 tona kokaina

Specijalna jedinica belgijske federalne policije uhapsila je 36-godišnjeg Zagrepčanina T.Š., inače diplomiranog ekonomistu koji je u Hrvatskoj vodio više firmi, zbog sumnji da je zajedno sa još nekoliko osoba raznih državljanstava, u tu zemlju dopremio pošiljku od 2,7 tona kokaina.

Prilikom racije na skladište, kokain koji je bio pakovan u vreće koje su upravo bile istovarene iz kontejnera, a koji je prije toga bio preuzet na terminalu luke u Antverpenu. Droga je zaplijenjena, a svi uhapšeni, njih dvadeseta su pritvoreni i protiv njih tamošnje državno tužilaštvo pokrenulo je istragu.

Riječ je o najvećoj pojedinačnoj zaplijeni kokaina za koju se ikad sumnjiči nekog hrvatskog državljanina. Zajedno s T.Š., uhapšeni su državljani Belgije, Holandije, Jermenije, Litvanije, Maroka i Ukrajine, a belgijska policija, naravno, nije otkrila pod kojim se oklnostima ovo šaroliko društvo sastalo, prenosi Jutarnji list.

Nakon što je kontejner prevezen u jedno skladište, policija ga je okružila, a zatim, u jutarnjim satima prošlog ponedjeljka, upala u skladište, gdje su na istovaru droge našli ukupno 11 muškaraca i jednog maloljetnika, a među njima i T.Š.-a.

Hrvatska policija je, kako nezvanično saznaje Jutarnji, od strane svojih belgijskih kolega izvještena o hapšenju T.Š. Inače, T.Š. je osoba koja u Hrvatskoj nikad nije bila krivično niti prekršajno gonjena, već je upravljao ili imao nekoliko manjih firmi, a u mladim danima uspješno se bavio malim fudbalo te je igrao na nekoliko turnira.

(N1)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com