ERDOGAN: Bajden je dao naređenje da me svrgnu sa vlasti - Volim Podgoricu

ERDOGAN: Bajden je dao naređenje da me svrgnu sa vlasti

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je predsjednik SAD Džozef Bajden ”naredio da Erdogan bude svrgnut” na današnjim predsjedničkim izborima.

‘Bajden je dao naređenje da se Erdogan svrgne, ja to znam. Svi moji ljudi to znaju. Ako je to slučaj, glasački listići će dati odgovor i Bajdenu’,, rekao je Erdogan, komentarišući Bajdenovu izjavu iz vremena predsjedničke kampanje u SAD 2020, kada je istakao da Vašington treba da ohrabri Erdoganove protivnike da ga pobijede na izborima.

Portparol američkog Stejt departmenta rekao je da je Turska dugogodišnji saveznik SAD i da će Vašington pažljivo pratiti izbore i dodao da ”SAD neće zauzeti stranu na izborima”.

Erdogan je ocijenio da opozicija u Turskoj prima naređenja od Zapada i da će se ”povinovati željama zapadnih nacija ako budu izabrani”.

U Turskoj se danas održavaju predsjednički i parlamentarni izbori, koji predstavljaju najveći izazov za 20-godišnju vladavinu aktelnog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Birači će novog predsjednika birati između Erdogana, koji traži reizbor, glavnog opozicionog kandidata Kemala Kiličdaroglua, kome predizborne ankete daju blagu prednost i Sinana Ogana.

Muharem Indže, još jedan predsjednički kandidat, povukao se iz trke u četvrtak.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com