EXIT najavio festival i u Sjevernoj Makedoniji

EXIT je danas najavio pokretanje festivala i u Sjevernoj Makedoniji, planiranog za 2023. godinu.

“Njemu će prethoditi velika Get EXITed žurka 7. septembra u Strumici koja će u ovaj makedonski grad dovesti niz poznatih internacionalnih i regionalnih muzičkih zvijezda. Cijela lista izvođača i lokacija biće objavljeni uskoro, kao i početak prodaje prvog kontingenta ulaznica.
Novim festivalom EXIT će u 2023. ojačati svoju već brojnu festivalsku porodicu na čak deset članova u osam država i učvrstiti svoju poziciju najveće festivalske grupacije Jugoistočne Evrope”, kazali siz i EXIT tima.

Jedinstveni koncept Get EXITed muzičkog događaja predstavljen je na današnjoj press konferenciji u Strumici, na kojoj su se brojnim okupljenim medijima obratili gradonačelnik Strumice, Kosta Kostadinov i predstavnici EXIT festivala.

“Get EXITed stiže 7. septembra u Strumicu! Obećavamo puno druženja, dobre muzike i lijepih iznenađenja. Pozivam sve narode Balkana da dođu u Strumicu, da zajedno otvorimo jedno lijepo i veliko poglavlje našeg otvorenog Balkana”, izjavio je Kostadinov.

“Od samog osnivanja Exita postoje jake veze između Makedonije i našeg festivala, koje održavamo već dvije decenije, a sada je vrijeme da i mi svratimo kod vas! Budući da su spone između naših zemalja neraskidive, upravo zbog istorije i zajedničke kulture, veoma nam je drago što se porodici EXIT događaja napokon pridružuje i Makedonija, a početak ove saradnje je upravo veliki Get EXITed muzički događaj u septembru u Strumici. Jedna od osnovnih vizija ovog projekta je uvod u kreiranje novog makedonskog festivala sljedeće godine, koji će postati nova važna turistička atrakcija Balkana”, poručili su iz EXIT tima.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com