FAJON: Crna Gora nam je rak rana, od najuspješnije zemlje postala je problem

Poručujemo im da je ovo šesti pokušaj koji mora da uspije, inače će Crna Gora skrenuti sa evropskog puta, kazala je Fajon

Ključno glasanje o sudijama Ustavnog suda trebalo bi da se desi početkom februara, budući da su u martu predsjednički izbori, a uskoro vjerovatno i vanredni parlamentarni, kazala je nakon sjednice Savjeta EU ministarka spoljnih poslova Slovenije Tanja Fajon.

FAJON: Do početka februara izabrati sudije Ustavnog suda, bez toga nema pravednih izbora

“Crna Gora ostaje rak rana, od zemlje koja je bila najuspješnija na putu ka EU sada postaje zemlja koja je problem. Obavezali smo se da ćemo dalje pomagati Crnoj Gori” kazala je ona, prenosi RTCG.

Fajon je istakla da je pitanje izbora sudija prioritetno.

“Posredstvom svih kanala komuniciramo sa predstavnicima političkih partija, i poručujemo im da je ovo šesti pokušaj koji mora da uspije, inače će Crna Gora skrenuti sa evropskog puta”, poručila je ona.

Crna Gora je u agendi za sjednicu Savjeta EU bila pod stavkom “tekuća pitanja”, pored Irana, Jermenije, Avganistana, Venecuele i Etiopije. Najnovije tenzije između Prištine i Beograda, kako je saopšteno, takođe su jedna su od tema o kojoj će se raspravljati.

Sastankom Savjeta EU za spoljne poslove predsjedavao je visoki predstavnik Unije za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com