FSCG naloženo održavanje nove izborne skupštine

Uprava za inspekcijske poslove Fudbalskom savezu Crne Gore naložila je održavanje nove izborne skupštine Udruženja klubova FSCG – Sjever.

Kako navodi Uprava za inspekcijske poslove u saopštenju, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore, je 15. novembra ove godine donijelo Rješenje kojim je žalba Fudbalskog saveza Crne Gore, izjavljena od strane FSCG protiv rješenja Uprave za inspekcijske poslove – Odsjeka za inspekciju za sport od 24.08.2021. godine, odbijena kao neosnovana.

“Imajući u vidu navedeno, rješenje Uprave za inspekcijske poslove – Odsjek za inspekciju za sport, kojim je Fudbalskom savezu Crne Gore, naloženo održavanje nove izborne skupštine Udruženja klubova FSCG – Sjever, postalo izvršno, što nadalje znači da će se upravno izvršenje rješenja sprovesti po službenoj dužnosti, na način što će se pristupiti izvršenju istog shodno članu 59 stav 1 Zakona o inspekcijskom nadzoru”, navode u Upravi za inspekcijske poslove.

Kako pojašnjavaju taj organ će u daljem postupku izvršiti inspekcijski nadzor u Fudbalskom savezu Crne Gore, shodno Zakonu o inspekcijskom nadzoru, Zakonu o sportu i Zakonu o upravnom postupku, te preduzeti dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kako bi se do kraja ispoštovale odredbe propisane pozitivnim propisima.

Podsjetimo izborna Skupština Fudbalskog saveza Crne Gore za mandatni period 2021-2025 održana je krajem juna u hotelu „Ramada“ u Podgorici.

Povjerenje Skupštine za obavljanje funkcije predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore dobio je tada Dejan Savićević.

Izbornoj Skupštini FSCG prisustvovalo je 27 delegata, a pored Savićevića u izbornoj trci učestvovao je i Jovan Kaluđerović, koji nije prisustvovao sjednici, tvrdeći da se radi o bezakonju i tražeći da se izborni postupak poništi zbog, kako je tvrdio, brojnih neregularnosti.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com