Glavni grad brojnim aktivnostima obilježava Svjetski dan Roma

Glavni grad brojnim aktivnostima obilježava 8. april – Svjetski dan Roma, a tim povodom zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić, sa saradnicima, uručila je poklone polaznicima projekta REopen Doors koji stažiraju u službama Glavnog grada.

“Zamjenica Vujačić je istakla da obilježavanjem ovog značajnog datuma Glavni grad nastavlja da radi na podizanju svijesti o značaju položaja ove populacije, kao i svakodnevnim izazovima sa kojima se ona suočava i da unapređuje i promoviše njihove kulturne vrijednosti”, navode iz Uprave.

Iz gradske uprave  navode da Sekretar sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada Ivan Terzić je povodom Svjetskog dana Roma posjetio prvi biznis inkubator koji je Crveni krst Crne Gore otvorio za RE preduzetnike na Koniku i tom prilikom uručio pomoć u opremi i alatu, neophodnu za njihov rad i samostalno privređivanje.

 

Istim povodom, Sekretarijat za socijalno staranje je uz poštovanje epidemioloških mjera, u Otvorenom centru za osnaživanje ženskih prava i njihovog preduzetništva, priredio malu svečanost za RE polaznice obuke za rad na šivaćim mašinama i obradovao ih sa raznim materijalima od kojih će moći da sašiju odjeću i sprovedu kreativne ideje u djelo.

“Sekretarijat za socijalno staranje kontinuirano pruža podršku romskoj zajednici kako bi riješili svoje osnovne probleme i poboljšali kvalitet života, pa i danas, kao i svakog drugog dana, šaljemo podršku pripadnicima RE zajednice, sa željom da ukupni uslovi u kojima žive budu na zadovoljavajućem nivou”, saopštio je Terzić.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button