Gugl i Fejsbuk traže od zaposlenih u SAD da se vakcinišu prije nego što se vrate u kancelarije

Epl i Amazon, odbile su da nalože obaveznu vakcinaciju, dok u Majkrosoftu vakcinacija nije obavezna, ali je preporučena

Gugl i Fejsbuk će tražiti od svojih zaposlenih da se vakcinišu protiv korona virusa prije nego što se vrate u kancelarije, saopštila su danas dva tehnološka giganta.

U svom blogu izvršni direktor Gugla Sundar Pičaj je naveo da će obavezna vakcinacija važiti za kancelarije u SAD narednih nedjelja i možda će biti neophodna i na drugim lokacijama, prenio je sajt npr.com (Nacionalni javni radio), a vijest je potvrdio i NBC.

“Vakcinisanje je jedan od najvažnijih načina da sačuvamo sebe i naše zajednice zdravim u predstojećim mjesecima”, poručio je Pičaj.

Nedugo nakon objave Gugla, javio se i Fejsbuk, koji je takođe naveo da svako ko želi da dođe na posao u kancelarije u SAD narednih nedjelja mora da bude vakcinisan.

“Kako ćemo primijeniti ovu politiku, zavisiće od lokalnih uslova i pravila. Imaćemo proces za one koji ne mogu da budu vakcinisani iz medicinskih razloga ili nekih drugih, i procjenjivaćemo naš pristup u drugim regionima kako se situacija bude odvijala”, napisala je Lori Goler, jedan od potpredsjednika u Fejsbuku.

Za sada ostale velike tehnološke kompanije, uključujući Epl i Amazon, odbile su da nalože obaveznu vakcinaciju, dok u Majkrosoftu vakcinacija nije obavezna, ali je preporučena.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com