HDZ SLAVIO NA IZBORIMA U HRVATSKOJ Plenković: Imali smo težak mandat pun iskušenja

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i premijer Andrej Plenković izrazio je večeras zadovljstvo uverljivom pobedom HDZ na nedeljnim parlamentranim izborima i ocenio da takav rezultat obavezuje.

“Imali smo težak mandat pun iskušenja, a izazovi pred nama su još veći. Takve okolnosti zahtevaju rad, energiju, entuzijazam, požrtvovnost, odgovornost, znanje i iskustvo”, naglasio je Plenković u obraćanju članovima i simpatizerima stranke koji su ga dočekali aplauzom i skandiranjem.

On je naglasio da je rezultat HDZ veliki, ali i “ogromna obaveza i svakog dana iduće četiri godine o njoj ćemo voditi računa jer Hrvatska treba rješenja”. “Hrvatska danas treba vladu koja će voditi politiku modernog suverenizma, koji baštini vrijednosti HDZ-a, prvog predsjednika Franje Tuđmana, jer smo proteklih godina postavili HDZ na ono mjesto političkog spektra gdje ga je on oduvek stavljao i želio”, poručio je Plenković koji je stranku pozicionirao u desni centar. On je takođe istakao da će njegova buduća vlada raditi na jačanju institucija, ljudskih i manjinskih prava. Obraćanje premijera praćeno je skandiranjem “Pobjeda”, a uoči govora puštena je pjesma “Eye of the Tiger”. U izbornom štabu vladala je euforija, pa ni najviši funkcioneri nisu poštovali epidemiološke preporuke o držanju fizičke distance i nošenja maski.

Beta

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button