HOROR U BIJELOM POLJU: Dječije igralište groblje za zaražena goveda! (FOTO)

U Crnoj Gori je od kvrgave kože oboljelo preko 130 goveda, a pravila nalažu da sva zaražena stoka bude ubijena i uništena, kako bi zaraza što prije bila spriječena. Fotografije koje je portal Antena M dobio iz Bijelog Polja otvaraju pitanje – gdje nadležni zakopavaju zaraženu stoku?! I kako?!

 

Naime, kako su objasnili mještani sela Potoci, koje je između Bijelog Polja i Berana, ni njihovo selo nije zaobišla zaraza, pa je kvrgavu kožu dobilo više goveda.

Kako su rekli, nadležni su goveda iz tog sela zakopali u šumi nedaleko od kuća. Iako mještani nijesu sigurni da li su prilikom kopanja poštovane procedure, ono što ih je zabrinulo desilo se nakon toga. Fotografije koje su nam poslali pokazuju iznutrice goveda koja su prije dvije noći dovezena iz drugog sela i zakopana na dječjem igralištu!

Kako nam je za Anetnu M rekao mještanin Željko, čija je kuća blizu igrališta, sinoć i preksinoć čuo je bagere oko ponoći, ali, pošto je bilo jako nevrijeme, nije mogao da izlazi da provjerava o čemu se radi. Juče ujutro je, zato, imao šta da vidi! Kiša koja je tokom noći padala sprala je zemlju sa mrtvih životinja koje su zakopane na dječjem igralištu.

FOTO: Portal Antena M

Kako nam je saopštio, odmah je zvao nadležnu veterinarsku službu, da ih pita ko je i zašto naložio da se goveda zakopaju na tom mjestu, a iz veterinarske službe su mu kazali da će poslati bager da ponovo zakopa to što je kiša sprala!

Odmah nakon toga, mještani su zvali i policiju da prijave slučaj. Prijavili su slučaj oko 13 sati, a oko 17 policija je izašla na lice mjesta i obavila uviđaj. O događaju je obaviješten i tužilac.

Kako stanovnici tog dijela poručuju, zahtijevaće da ostaci goveda budu uklonjeni, ali prije toga traže da se utvrdi da li su uopšte tu zakopana uz poštovanje svih propisa.

FOTO: Portal Antena M

Po pravilima, zaražene životinje ne bi trebalo da budu zakopavane u blizini kuća i vode, a, osim toga, moraju biti ili spaljene, ili zakopane na odgovarajućoj dubini, nakon natapanja odgovarajućim dezinficijensom, kako bi se adekvatno ostaci razložili u zemlji.

Međutim, bjelopoljski primjer naveo nas je da se zapitamo – gdje je i kako zakopano preko 130 zaraženih goveda širom Crne Gore?

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button