OTAC PRETUČENOG MLADIĆA: David se uspješno oporavlja, nadam se da će sve proći bez težih posljedica - Volim Podgoricu

OTAC PRETUČENOG MLADIĆA: David se uspješno oporavlja, nadam se da će sve proći bez težih posljedica

Podgoričanin David Radusinović (20) kojeg je 5. marta u užem centru grada brutalno pretukla grupa nasilnika se uspješno oporavlja. To je u emisiji Reflektor na Televiziji Vijesti kazao njegov otac Marko Radusinović.

“David se uspješno oporavlja i nadam se da će sve proći bez težih posljedica”, rekao je Marko Radusinović.

On je u emisiji ispričao kako je došlo do nasilja 5. marta u jednom lokalu.

“Moj sin je sa društvom izašao u jedan lokal, igrali šah, zatim prešli u drugi lokal da popiju piće i igraju igrice. Odlučio je da skine duksericu ispod koje je bila majica sa aplikacijom na kojoj su poznate ličnosti koje su podržavaoci kluba. Prišla mu je grupa nasilnika bez razgovora, pitanja… Jednostavno su počeli sa napadom njih trojica… Napad je bio u klubu određeni period i nastavljen je ispred kluba. Upotrijebili su i šipku i nanijeli mu povrede… Sin me pozvao oko 23 časa i te trenutke ne bih poželio nikome. Izašla je policija i na njihov rad nemam zamjerke”, rekao je Marko Radusinović koji je i službenik Uprave policije.

Zbog brutalno prebijanje Davida Radusinovića uhapšeni su Lazar Radulović, Obren Kovačević, Aleksa Grgović, Matija Vlahović i Petar Božović.

Njima je određen pritvor do 30 dana.

Marko Radusinović je naveo i da njegov sin ne poznaje osumnjičene.

“Podnijeli smo prijavu i sa sinom sam otišao kući ne želeći više da ga mučim, već da odmara. Dobio sam ujutro šokantu vijest da je postupajući tužilac pustio jednog osumnjičenog na slobodu. To je bio šok za mene i dan danas se pitam kako naše institucije pristupaju ovakvom problemu. Da momak bude napadnut od pet lica, te povrede se konstatuju, imamo izjave svjedoka koje opisuje sve do detalja. Sve ću radnje preduzeti da se ovdje ništa ne zataška. Bilo ko da pokuša da ugrozi istragu od mene će dobiti adekvatan odgovor kroz pravni sistem. To napominjem jer imam određene informacije da se preko društvenih mjera pojedini učesnici iz događaja pokušavaju abolirati kroz razne glasine. Pozivam Više državno tužilaštvo (VDT) i v.d. VDT da dobro proprate ovaj predmet, kao i da se uključi specijalni državni tužilac”, rekao je Radusinović.

Rukovoditeljka Operativnog tima za borbu protiv nasilja u MUP-u, Snežana Vujović kazala je da su trojica od pet osumnjičenih ranije poznati policiji.

“Mogu da kažem da su u više navrata procesuirani upravo zbog krivičnih djela sa elementrom nasilja”, kazala je Vujović.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com