Tragedija u Bosni: Poginule dvije državljanke CG

U saobraćajnoj nesreći prilikom prevrtanja autobusa nedaleko kod Foče poginule su dvije državljanke Crne Gore.

To je, iz crnogorskog konzularnog predstavništva u Sarajevu, potvrđeno Portalu Analitika. Saopšteno je da je dvoje, od troje poginulih putnika, crnogorski državljani.

Iz Konzulata, međutim, nijesu mogli da saopšte imena nastradalih.

Iz Univerzitetske bolnice u Foči ranije je saopšteno da su primljena četiri državljanina Crne Gore, koja su povrijeđena prilikom prevrtanja autobusa na putu Brod na Drini-Šćepan Polje.Portparol bolnice u Foči.

Među njima su, kako je saopštila portparolka bolnice Nataša Kovač, Podgoričani Đorđe Boljević (1982), Azra Avdić (1989) i Andrej Raspopović (1985), i Ranka Lučić (1954) iz Herceg Novog, koja je smještena na Odjeljenje intenzivne njege.

Među povrijeđenim putnicima su i Jovović Radomir (1959) iz Lukavice, Saša Batinić (1980) iz Istočnog Novog Sarajeva, Nedeljko Nedić (1968) iz Rogatice, Zora Pejović (1960) iz Foče, Aleksa Trifković (1992) iz Kasindola, Ramzudin Čaušević (1972) iz Živinica, Bojan Neđić(1985) iz Vlasenice, Njegoš Savić (1966) sa Pala i Velibor Vuković (1977) iz Banja Luke.

“Ranka Lučić je smještena na odjeljenje intenzivne njege.Ostali pacijenti su u Centru za hirurgiju i van su životne opasnosti”, saopštila je Kovač.

Podsjećamo, na magistralnom putu Brod na Drini – Šćepan Polje sinoć oko 23 sata u mjestu Dučeli dogodila se saobraćjna nesreća u kojoj su tri osobe smrtno stradale, a povrijeđeno je 13 ljudi.Ovu informaciju za Anadoliju potvrdila je portparolka Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić.

“Do nesreće je najvjerovatnije došlo kada je vozač autobosa marke Mercedes koji je saobraćao na relaciji Istočno Sarajevo – Herceg Novi iz neutvrđenih razloga izgubio kontolu nad vozilom, uslijed čega je autobus skliznuo sa kolovoza i sletio u provaliju”, kazala je Tešić.

Kako je istakla, 13 povrijeđenih, koji su se nalazili u autobusu, su državljani Crne Gore i Bosne i Hercegovine i oni se nalaze u Univerzitetskoj bolnici u Foči.

“Ispod autobusa se još uvijek nalaze tri tijela stradalih putnika koja ne daju znake života, ali njihov identitet zbog položaja autobusa još uvijek nije poznat. Čeka se na dizalicu koja će ukloniti autobus”, kazala je ona.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button