HRVATSKI MEDIJI: Je li Milanović Putinov agent?

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da su za situaciju u Ukrajini krivi ili Ukrajinci ili oni koji su ih huškali na rat. Hrvatski premijer Andrej Plenković je zbog te Milanovićeve izjave upitao da li je hrvatski predsjednik ruski agent i poručio da je Milanović prešao sve granice.

Milanović je tokom obraćanja novinarima govorio o ratu u Ukrajini, prenio je Indeks.

“Neko će morati sjutra položiti račune, ko je odgovoran za ovoliko smrti u Ukrajini. Jesu li krivi Ukrajinci ili oni koji su ih huškali na to? Ovo ne govori Putinov čovjek, nego čovjek kojem je interes Hrvatska. Danas je Kina testirala hipersonične rakete, to su one koje potapaju nosače aviona. Sve se mijenja. Svakim danom sve manje pričamo o Ukrajincima. I mene proglašavaju ruskim čovjekom”, rekao je Milanović.

Ranije je Milanović naveo i da napad Rusije na Ukrajinu nije bio razlog za sazivanje sjednice Veća za nacionalnu sigurnost Hrvatske koju je želio Plenković.

Premijer Andrej Plenković je, komentarišući Milanovićeve izjave, rekao kako je hrvatski predsjednik “prešao sve granice”, ocijenivši da Milanović ima nekih ozbiljnih problema.

“Je li on zaista ruski agent? Jer ovo što je danas učinio, i ponovno nam pričinio međunarodnu štetu, ponovno je iznio ocjene i kvalifikacije o Ukrajini – ja ne znam koji to predsjednik vlade ili države neke članice EU-a ima približno ovako sramotne stavove. Da ne govorim o izjavama o BiH gdje nas optužuje da smo izdajnici ili da lažemo”, kazao je Plenković.

On je ocijenio da Milanović ima nekih ozbiljnih problema, a jesu li to problemi za koje treba stručnu pomoć ili savjet, to će reći eksperti.

Plenković je poručio da je odluka vlade i ministara da ne učestvuju ni u kakvim aktivnostima sa Milanovićem logična i ispravna.

Milanović je istakao da mu je “čast što će ga takva ekipa bojkotirati”.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com