INCIDENT NA TIVATSKOM AERODROMU: Avionu pukla guma dok se spremao za polijetanje

Na tivatskom aerodromu oko 11 sati došlo je do manjeg incidenta kada je na jednomotornom avionu tipa “cessna” pukla guma za vrijeme rulanja aviona za polijetanje sa piste 14.

Budući da je do pucanja gume došlo pri maloj brzini kretanja aviona prema pragu 32 sa kojeg je “cessna” trebala da krene u polijetanje, nije došlo do oštećenja vazduhoplova, niti je bilo posljedica za ljude u njemu.

Na lice mjesta izašla je Vatrogasno spasilačka jedinica i Služba bezbjednosti Aerodroma Tivat ali nije bilo potrebe za njihovom intervencijom.

 

Aerodromske službe su posebnim tzv.push back vozilom koje se koristi za tegljenje aviona po aerodromskoj platformi, prevukle onesposobljenu “cessnu” sa piste do platforme za generalnu avijaciju gdje su mehaničari zamijenili uništenu gumu.

Iako je pista aerodroma Tivat zbog ovog incidenta bila zatvorena za saobraćaj, to se nije odrazilo na ostale za danas planirane letove iz ove vazdušne luke.

Normalno odvijanje saobraćaja sa aerodroma Tivat uspostavljeno je već u 12 sati kada je poletio jedan poslovni mlazni avion tipa “cessna citation”.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button