INJAC: Crna Gora će nastaviti da bude pouzdan saveznik SAD-u

Ministarka odbrane Olivera Injac poručila je da Crna Gora ostaje kredibilan saveznik SAD i NATO.

Injac se danas sastala sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država, Džudi Rajzing Rajnke, a sastanku je prisustvovao i izaslanik odbrane SAD, potpukovnik Robert Peri.

Naglasivši značajnu posvećenost Vojske Crne Gore kroz adekvatan doprinos sistemu kolektivne bezbjednosti, Injac je istakla privrženost Crne Gore naporima Alijanse u domenu projektovanja međunarodne stabilnosti, kao i daljem utemeljenju regionalne bezbjednosti.

U okviru globalne borbe protiv uticaja pandemije virusa COVID-19, Injac se zahvalila na realizovanoj američkoj podršci i donacijama, ukazujući na značaj zajedničkog pristupa i saradnje međunarodnih subjekata u pogledu ublažavanja i iskorjenjivanja negativnih posljedica.

“Ambasadorka Rajzing Rajnke čestitala je ministarki Injac postavljenje na odgovornu dužnost i poželjela joj uspjeh u radu. Ona je istakla značaj tekućih bilateralnih projekata koji imaju za cilj jačanje odbrambenih kapaciteta Crne Gore, pohvalila značajan angažman crnogorske vojske u okviru međunarodnih misija i naglasila da će Sjedinjene Američke Države nastaviti da podržavaju sveobuhvatne napore Crne Gore u oblastima modernizacije oružanih snaga, kao i da budu pouzdan saveznik našoj zemlji u okviru Alijanse”, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com