INJAC: Vjerujemo u dogovor sa Pokretom za Podgoricu, ali PES spreman i za izbore - Volim Podgoricu

INJAC: Vjerujemo u dogovor sa Pokretom za Podgoricu, ali PES spreman i za izbore

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac kaže za TVCG da vjeruje u dogovor sa Pokretom za Podgoricu, ali ne bježe od izbora ukoliko dogovora ne bude. Ipak, poručuje da od stabilnosti vlasti zavisi rješavanje problema koje muče Podgoričane od otpada, pa do saobraćaja.

Prva žena Glavnog grada Olivera Injac uvjerena je da će vlast u Podgorici biti stabilna, jer uprkos mimoilaženjima smatra da i dalje svi dijele isti cilj.

“Naše ideje, naši ciljevi, vrijednosti i planovi koji smo imali za Glavni grad nijesu se promijenili, tako da će nas to voditi u narednom periodu da svi budemo zajednički i da ostanemo u Glavnom gradu da bi vlast bila stabiln”, ističe Injac.

Od kojih funkcija i pozicija zavisi stabilnost vlasti Injac nije željela da komentariše, jer kako kaže, još se vode neformalni razgovori.

Ipak, kako ističe, ako ne bude dogovora sa odbornicima Pokreta za Podgoricu, u PES-u ne bježe od izbora.

“Nisam neko ko bi želio da do toga dođe, ali ako se takve stvari dese sigurno ćemo ići na nove izbore i mi u PES-u smo kao što je više puta ponovljeno spremni da uđemo u takav aranžman naravno zbog interesa građana”, poručuje gradonačelnica.

No izbori bi mogli da prolongiraju rješavanje brojnih problema koje muče građane Podgorice. Jedan od njih su velike saobraćajne gužve.

“Želimo da sagledamo sve mogućnosti i potencijalno smanjimo saobraćajne gužve i usmjerimo građane na alternativna prevozna sredstva, a to je svakako gradski saobraćaj. I naravno rješavanje problema saobraćaja i saobraćajne infrastrukture, kroz podzemne garaže, kroz jačanje gradskog saobraćaja, kroz nove saobraćajnice, bulevare koji mogu da olakšaju, bajpas ili obilaznicu oko Glavnog grada”, ističe Injac.

Nijedno gradsko preduzeće nije bez problema, kaže Injac. A godina na vlasti protekla je u saniranju štete.

“Svi direktori preduzeća znaju moj stav od prvog dana da moraju imati sanacioni plan za posljedice koje su zatekli, to ne smijemo da zaboravimo. To je ono zbog čega smo išli i zalagali se da promijenimo vlast, jer smo svjesni bili da građani Podgorice su to sigurna sam evidentirali i tražili tu promjenu da gradska preduzeća ne funkcionišu”, kaže gradonačelnica.

Na prvom mjestu Injac ističe preduzeće Čistoća koje je u finansijskoj krizi zbog duga od dva miliona eura.

Slični problemi su u gradskom preduzeću Vodovod, to su dva najveća preduzeća i dva najveća giganta sa stotinama zaposlenih mogu slobodno reći pogotovo u Vodovodu, bez kadrovskih potencijala, kada su u pitanju operativne i tehničke pozicije. S druge strane adminitrativni dio je prekobrojan”, naglašava Injac.

Čistoća je prepoznata i po partijskom zapošljavanju kojeg, kako tvrdi Injac, sada nema. Brojni su planovi gradonačelnice da Glavni grad bude ljepši za život međutim tek treba da se odluči jesu li važniji lični ili opšti interesi ili će građani uskoro morati opet na izbore.

 

PRATITE NAS NA

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com