Izrael „fabrikovao” medijski materijal kako bi opravdao napad na Gazu - Volim Podgoricu

Izrael „fabrikovao” medijski materijal kako bi opravdao napad na Gazu

Preliminarna istraga otkrila da je Izrael “fabrikovao” medijski materijal kako bi opravdao napad na Gazu, tvrdi se u dokumentu, koji po navodima Izraela, distribuira Palestinska samouprava, prenio je portal “Politika”.

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, PA tvrdi da su izraelski helikopteri bombardovali izraelske civile 7. oktobra tokom muzičkog festivala Supernova, prenio je “Tajms of Izrael”.

Saopštenje dovodi u sumnju izraelske izvještaje o zločinima počinjenim tog dana i vizuelni materijal koji dokumentuje razaranja i požare koji su zahvatili oblast u blizini granice sa Gazom i poziva sve medije, zvaničnike UN i lidere zemalja da pregledaju šta objavljuju izraelski mediji.

Tvrdnja da je helikopter IDF koji je stigao na mjesto gdje se održavao festival u blizini Reima 7. oktobra možda ubio neke izraelske civile, prvi put je iznijeta u listu “Haarec” juče na osnovu izjave neimenovanog izvora iz izraelske policije i naširoko je propraćena u arapskoj štampi, podijeljena na društvenim mrežama i izvučena iz konteksta.

U policijskom saopštenju objavljenom kao odgovor na tvrdnju kaže se da se njena istraga fokusirala samo i isključivo na policijske aktivnosti, a ne aktivnosti IDF, te stoga nije pružila “bilo kakve naznake o šteti koja je izazvana po civile usled vazdušnih aktivnosti tamo”, prenose agencije.

TAGOVI

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com