Iztraživanje Best Buy Award: UNO-NK – prvi izbor potrošača za najbolju vrijednost u odnosu na novac

UNO-NK trgovina je prema ovogodišnjem nezavisnom istraživanju tržišta,

Best Buy Award 2021/2022, odabrana od strane većine crnogorskih potrošača kao trgovina obuće koja nudi najbolji odnos cijene i kvaliteta na tržištu.  

Zahvaljujući izboru potrošača, trgovina UNO je osvojila medalju za najbolju vrijednost u odnosu na novac te pokazala kako i u ovim izazovnim vremenima zadržava visok standard kvaliteta i pristupačne cijene.

Osvojeni međunarodni sertifikat Best Buy Award, nezavisna je potvrda zadovoljstva crnogorskih potrošača ponudom trgovine Uno i balansom ponuđenog kvaliteta i cijene.

 U vremenu kada potrošači žele dobiti najveću vrijednost za novac, trgovina UNO kao lokalni, iskusni trgovac nastoji dugoročno udovoljiti željama svojih kupaca i ponuditi proizvode visokog kvaliteta.

O istraživanju Best Buy Award 2021/2022

Istraživanje Best Buy Award General 2021/2022 sprovela je organizacija ICERTIAS – International Certification Association GmbH (www.icertias.com) na uzorku od 1200 ispitanika starijih od 17 godina u Crnoj Gori. Istraživanje je sprovedeno tokom januara 2021. putem web ankete – metodom CAWI – DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing – Deep Mind Awareness).

Pitanja su bila otvorenog tipa, odnosno ispitanicima nisu bili unaprijed ponuđeni odgovori, već su oni sami mogli slobodno navoditi ono što smatraju najprimjerenijim odgovorom na postavljena pitanja.

O projektu Best Buy Award

Best Buy Award (www.bestbuyaward.org) istraživanje mjeri najbolji odnos cijene i kvaliteta ponuđenih proizvoda i usluga na lokalnom tržištu, prema iskustvu i mišljenju potrošača.

Osnovni cilj istraživanja je dobiti uvid u iskustvo i percepciju potrošača o proizvodima i uslugama te proizvođačima i ponuđačima za koje se smatra da daju najbolji odnos cijene i kvaliteta (tzv. best buy) od strane korisnika.

Cilj projekta i certifikata “Best Buy Award” je olakšati kupcima potragu za onim najboljim i cijenom najpovoljnijim proizvodima i uslugama na tržištu.

Bitno je napomenuti da istraživanje Best Buy Award ne mjeri tržišni udio, ili snagu brenda, već isključivo samo iskustvo, zadovoljstvo i percepciju ispitanika kvalitetom i cijenom proizvoda i usluga na tržištu.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button