JAKIĆ: Jokovićevo ohrabrivanje članova biračkih odbora na krivična djela nije u duhu sa evropskim vrijednostima

Povodom neistinitih navoda potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede gospodina Vladimira Jokovića, smatram svojom dužnošću da reagujem i ukažem na više spornih postupanja, kazao je Jugoslav Jakić, predsjednik Opštine Šavnik.

“Prvo, za razliku od mandata Jokovića, kome je izglasano nepovjerenje, moj mandat i dalje traje. Drugo, dolazak Jokovića u svojstvu ,,lidera” partije koja se zalaže za evropske vrijednosti sam problematizovao upravo zato što se radnje koje u toj partiji sprovode razlikuju od evropskih vrijednosti koje tvrde da baštine”, kaže Jakić.

Kako navodi, ohrabrivanje članova biračkih odbora na vršenje krivičnih djela ne pripada tim vrijednostima.

“Treće, podsjetiću javnost da je upravo nosilac liste partije kojoj ministar Joković pripada jedan o onih koji su se ,,prepisali” pred izbore, pa želim da ga upitam da li je i njemu onemogućeno da glasa? Ili još bolje, neka gospodin Joković javnost informiše da li su ova lica sa liste SNP-a 30. avgusta glasala u Šavniku: nosilac liste – Gavrilo Cerović, Milena Ašanin, Velimir Aleksić, Jasmina Perović, Ivana Mikić, Milan Glomazić I Darko Karadžić. Evo da pomognem u utvrđivanju činjenica: ovo su datumi kada su navedena lica prijavljena u Šavniku: Gavrilo Cerović 14.01.2022, Jasmina Perović 12.09.2022, Ivana Mikić 05.04.2022, Darko Karadžić 22.09.2022, Milena Ašanin 20.09.2022, Velimir Aleksić 28.04.2022, i Mitar Glomazić 13.09.2022”, ističe Jakić.

Napominje da je Opština Šavnik 22. juna uputila dopis ministarstvu na čijem je čelu Joković, u kojem navode probleme sa kojima se suočavaju poljoprivredni proizvođači iz Šavnika, a na koje ni poslije punih pet mjeseci nije stigao odgovor.

“Ovim putem na to podsjećamo u uvjerenju da državna administracija izvršava svoje obaveze bez obzira na aktuelne politička i partijska dešavanja. Naši poljoprivrednici moraju da proizvode bez obzira na to ko vrši vlast u opštini ili državi i očekujemo da oni koji odlučuju to moraju imati kao visok prioritet, kako u razumijevanju vršenja vlasti, tako i u njenom sprovođenju”, zaključio je Jakić.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com