Jakšić-Meken: Cilj je izgradnja društva u kome će obrazovanje biti nosilac ključnih promjena - Volim Podgoricu

Jakšić-Meken: Cilj je izgradnja društva u kome će obrazovanje biti nosilac ključnih promjena

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović, primila je u zvaničnu posjetu britansku ambasadorku Don Meken. Tokom razgovora, posebna pažnja je posvećena projektu “Škole za 21. vijek”, koji je sprovodio Britanski savjet, a finansirala Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, i time djeci širom Crne Gore dala priliku da budu dio evropskog obrazovnog prostora.

Projekat je pomogao, kako je istaknuto prilikom susreta, i nastavnom kadru da usavrši svoja znanja, a sprovođenje ovakvih projekata imaće punu posvećenost i podršku Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

Ministarka je naglasila posvećenost ove Vlade obrazovnom sistemu, kao i da će njen resor svoj fokus usmjeriti na dalje jačanje obrazovnog sistema, kao i njegovu reformu na svim nivoima, sa posebnim akcentom na uspostavljanje dualnog obrazovanja na našem i engleskom jeziku.

Ambasadorka Meken je podsjetila da je Britanski savjet sproveo trogodišnji program podrške razvoju kapaciteta škola u zemljama Zapadnog Balkana. Tim programom su škole svojim učenicima omogućile da steknu vještine kritičkog mišljenja, koje su od suštinskog značaja za generacije 21. vijeka.

Obje strane su iskazale spremnost za dalju saradnju, a sve sa ciljem izgradnje društva u kome će obrazovanje biti nosilac ključnih promjena i napretka.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com