Jedna navika koja kvari okupljanja: Ako baš vi ovo radite, postoji rješenje - Volim Podgoricu

Jedna navika koja kvari okupljanja: Ako baš vi ovo radite, postoji rješenje

Porodična okupljanja i druženja su, prema mišljenju psihologa, neophodan dio sadržajnog života.

Zbog ubrzanog tempa svakodnevice porodični ručak je mnogima postao ritual kog se teško pridržavaju. Ipak, psiholozi tvrde da bi ovu naviku trebalo da sačuvamo kako bismo održali jake odnose unutar zajednice, koja je osnova svega. Ipak, nerijetko se dešava da dođe do nesuglasica onda kada su svi za stolom, a posebno ako jedan član ima lošu naviku – pušač je.

Kada je lijepo vrijeme, može da se ruča u bašti ili na terasi, pa će porodično okupljanje možda da prođe i bez tenzije. Međutim, kada smo zbog vremenskih uslova prinuđeni da vrijeme provodimo u zatvorenom prostoru, svađe su skoro pa nezaobilazne, jer rijetko ko želi da provede ručak u oblaku duvanskog tima. Tu su najizričitiji bivši pušači – duvanski dim ne žele da vide “ni na televiziji”, da ne govorimo o tome koliko im smeta da se nađu u poziciji pasivnih pušača, kad su već sami odlučili da se odreknu ove nezdrave navike.

Pored toga, miris cigareta uvijek pronađe put da se uvuče u namještaj i odjeću, a prepune pepeljare nisu ni malo privlačne.

Ako ste baš vi član porodice koji drugima “sreću kvari”, bez brige. Ukoliko biste svakako nastavili sa pušenjem, postoji rješenje da se problemi izbjegnu. Prelaskom na alternativu pušenju cigareta, kao što je IQOS, nestaju neprijatni mirisi i oblaci dima, a nema ni pepela.

IQOS je, naime, uređaj koji zagrijava, a ne sagorijeva duvan, pa samim tim ne stvara duvanski dim, već paru, čime se mogu izbjeći sve neprijatne situacije između pušača i nepušača. Svakako, treba imati u vidu da ni IQOS nije bez rizika jer oslobađa nikotin koji izaziva zavisnost.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com