Jelena Perović sprovedena u prostorije SPO - Volim Podgoricu

Jelena Perović sprovedena u prostorije SPO

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović uhapšena je zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva. Nešto prije 15 sati Perovićeva je dovedena na saslušanje u prostorije Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO).

Uhapšena direktorica ASK-a Jelena Perović

Policija pretresla službeni automobil Perovićeve

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) blokirali su jutros zgradu Agencije za sprječavanje korupcije i nakon pretresa njenih prostorija, kao i službenog automobila direktorice, Perovićeva je lišena slobode.

“Nakon pretresanja kancelarije i službenog vozila, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva službenici Specijalnog policijskog odjeljenja su lišili slobode J.P., direktoricu Agencije za sprječavanje korupcije, zbog osnova sumnje da je, tokom prošle i do aprila ove godine, učinila produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja”, saopšteno je iz SDT-a.

Kako su objasnili, Perovićeva će biti sprovedena radi saslušanja u zakonskom roku.

“Policija vrši pretresanje i njenog stana i drugih prostorija, radi pronalaska i drugih tragova i predmeta krivičnog djela”, saopšteno je iz SDT-a.

Iz SDT-a su se poslije 15 časova oglasili posebnim saopštenjem.

“U cilju istinitog informisanja zainteresovane javnosti, a povodom medijskih izvještavanja i izjava drugih društvenih činilaca, obavještavamo da glavni specijalni tužilac u bilo kom smislu nije postupao, niti će postupati u predmetu formiranom protiv J.P., direktorice Agencije za sprječavanje korupcije, a iz razloga jer je, nakon formiranja predmeta, na njegov zahtjev, vrhovni državni tužilac preuzeo da neposredno vrši sva ovlašćenja i preduzima sve radnje za koje je zakonom ovlašćen glavni specijalni tužilac, a sve u skladu sa članom 133 Zakona o Državnom tužilaštvu”, navodi se u saopštenju.

Nakon što je izvršen pretres prostorija Agencije, Perovićeva je u pratnji policijskih službenika sprovedena do policijskog automobila.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com