Joković- Ozan: Turska i Crna Gora sarađivaće i u poljoprivrednom sektoru

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković primio je u posjetu ambasadorku Republike Tursk, Songul Ozan, saopšteno je iz njegovog resora.

Ambasadorka Ozan je prenijela srdačne čestitke ministru Jokoviću povodom imenovanja i izrazila uvjerenje da će se tokom njegovog mandata dalje jačati uspješna saradnja i odnosi, istakavši da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede upravo prioretetan resor za saradnju dvije prijateljske zemlje.

“Govoreći o doprinosu Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) kroz realizaciju projekta Nj. E. ambasadorka Turske u Crnoj Gori Songul Ozan je naglasila punu posvećenost i dalje opredeljenje Agencije ka podršci poljoprivrednim proizvođačima u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Istaknuto je da Crna Gora ima ogroman investicioni potencijal, te da su brojne investicije turskih investitora već realizovane, kao i da postoji veliko interesovanje za nove investicije u oblasti poljoprivrede, posebno kad je u pitanju organska proizvodnja.

Ministar Joković se zahvalio na srdačnim čestitkama i dosadašnjoj podršci i istakao da će se raditi na dodatnom jačanju saradnje na obostranu korsit i zadovoljstvo.

“Sagovornici su se saglasili da postoji veliki prostor za dalje unapređenje odnosa te da će u narednom periodu intenzivirati saradnju u oblastima od zajedničkog interesa u cilju investicija u ove sektore u Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com