JOKOVIĆ: Rekonstruisati postojeću ili formirati novu Vladu; Zajednički kandidat na predsjedničkim izborima najbolje rešenje

Predsjednik SNP-a i potpredsjednik Vlade Vladimir Joković, kazao je da ga raduje poziv Milana Kneževića da se obnovi parlamentarna većina, izabere nova vlada i izglasa Zakon o lokalnoj samoupravi.

“Radujem se što Milan Knežević ide stopama SNP-a. Mi smo prvi uputili taj poziv i dobro je što ima i drugih koji razmišljaju i konačno shvataju da SNP uvijek donosi prave odluke“.

Podsjetimo, jedan od lidera DF-a Milan Knežević pozvao je parlamentarnu većinu da se dogovore oko sazivanja sjednice Skupštine na kojoj bi se izabrala nova Vlada i ponovo izglasao Zakon o lokalnoj samoupravi.

“Da se zajednički, danas ili sjutra, dogovorimo da sazovemo vanrednu sjednicu Skupštine i da obnovimo parlamentarnu većinu – da prva tačka bude izbor nove vlade, druga tačka zakon o lokalnoj samoupravi”, kazao je Knežević.

Na pitanje kako bi nova vlada izgledala, Joković je odgovorio “onako kako se dogovorimo”.

“Dogovoreno je ono što je dogovoreno, da mandatar bude eventualno Lekić i da polovinu ministarstava pripadne URI i SNP-u a polovinu DF-u i Demokratama. Mi se zalažemo da ako nije izvodljivo da se formira nova vlada da se rekonstruiše ukoliko je moguće i da imamo zajedničkog kandidata na izborima“, rekao je Joković.

Na pitanje da li je SNP spreman da ustupi mjesto predsjednika Skupštine, Joković je rekao da se ne razgovara ni o jednom mjestu.

“Suština je da sjednemo i dogovorimo sve šta kome pripada“, objasnio je lider SNP-a.

Na pitanje kako mu izgleda ideja da Andrija Mandić bude predsjednik Skupštine, on je odgovorio: “To ja ne znam, zato je potreban 41 poslanik i apsolutno je nebitno kako to izgleda predsjedniku SNP-a ili ministru poljoprivrede i šumarstva. Važno je da se postigne dogovor koji će 41 poslanik da podrži u Skupštini”.

(aplus)

loading...
loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com