Još jedna presuda protiv Bratić; Bardić: Pravda kuca na vrata osionim i bahatim epizodistima - Volim Podgoricu

Još jedna presuda protiv Bratić; Bardić: Pravda kuca na vrata osionim i bahatim epizodistima

Presudom Višeg suda u Podgorici potvrđena je odluka Osnovnog suda u Baru kojom je utvrđeno da moja smjena sa mjesta direktorice JPU “Vukosava Ivanović – Mašanović“ u Baru nije utemeljena ni djelićem, ni u pravu ni u pravdi, saopštila je potpredsjednica Foruma žena SDCG i članica Predsjedništva OO SD Bar, Stanislava Tanja Bardić.

“Osjećam obavezu, prije svega zbog koleginica i kolega sa kojima sam sarađivala dok sam bila na čelu ove prestižne ustanove, svoje profesionalne biografije, javnosti u Baru i Crnoj Gori, da istaknem par činjenica”, navela je ona.

Ovom presudom, po riječima Bardić, konačno je dokazano da “sam svoj posao, kao i mnoge moje kolege, radila časno, pošteno, savjesno iskreno”.

“U svom radu vodila sam se profesionalnim uzusima,cijeneći prije svega rad i trud svojih saradnika, koje sam doživljavala kao svoje partnere u jednom zahtjevnom i veoma odgovornom radnom procesu”, naglasila je Bardić.

Neprocjenjiv je osjećaj, kaže ona, kada znate da ste “svojim vaspitanjem, kulturom, ponašanjem, radnom i profesionalnom etikom zaslužili da koračate uzdignutog čela”.

“Kada možete svoje sugađane pogledati u oči. To je privilegija koju, nažalost,epizodisti opskurnog karaktera u liku bivše Ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta, Vesne Bratić, neće doživjeti”, dodala je.

Sila jeste, smatra Bardić, najčešće i skoro uvijek “prekomjerna i nepravedna”.

“Pa čak i kada je uvijena u nekoj zakonskoj formi. Ona tada govori najviše o slabosti karaktera onih koji je primjenjuju, jer ako je nacionalizam posljednje utočište hulja, primjena bilo koje forme sile je odlika frustrirane persone. Ponosna sam, kao građanka Crne Gore, da je ovom presudom dokazano da država Crna Gora kroz svoje institucije pokazuje nadmoć nad bahatim pojedincima, koji su, svjesno kršeći pravo, zapravo željeli urušiti državni poredak”, naglasila je Bardić.

Navodi da u osnovi svake države stoji pravda.

“Ako nema pravde, nema ni države.  Uzalud su se radovali svi oni koji su svojim nasilnim aktima, naslonjeni na svoje nacionalističkim mrakom zatrovane i ograničene umove, upregli da okaljaju časne ljude, zarad političkih poena. Jer pravda jeste spora, ali je dostižna. I sve je ovo trenutak koji nestaje, samo je Crna Gora vječna”, zaključila je Bardić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com