JOVAN ČUVA NAJVEĆE TAJNE VOĐE KAVČANA: Vozač Slobodana Kašćelana uhapšen u Beogradu zbog pokušaja ubistva Marka Ljubiše Kana

Uhapšeni srpski državljanin Jovan Mirković nekadašnji je vozač Slobodana Kašćelana, navodnog vođe kavačkog klana!

Inače, da podsjetimo, policija je danas saopštila da je 19. aprila u Beogradu uhapsila srpskog državljanina Jovana Mirkovića, zbog sumnje da je pokušao da likvidira Kana 2018. i 2019. godine u Budvi.

Mirković je uhapšen po međunarodnoj potjernici, a prema riječima izvora sumnja se da on ima veze sa kavačkim klanom.

Prema ranijem pisanju Vijesti, Mirković je povezao Bajrama Pistu, zaštićenog svjedoka, sa tom organizovanom kriminalnom grupom koja je, kako je tvrdio, od njega tražila da likvidira Budvane Marka Ljubišu Kana, Gorana Slovinića Brala, novinarku Oliveru Lakić i druge, prenijele su ranije Vijesti.

Pista je uhapšen 2019. kada je i objelodanjeno da je došao u Budvu s namjerom da likvidira Budvanina koji se vodi kao bezbjednosno interesantno lice. Inače, Pista je zaštićeni svjedok tužilaštva Crne Gore.

– Počeo sam da radim sa Mirkovićem. Jedan drugom smo dali besu! 2018. godine pošao sam sa Mirkovićem u Crnu Goru, sve smo se dogovorili i obećao mi je brzu i veliku zaradu. Dobio sam rentakar u Budvi, sa kojim smo pratili Kana, a nisam znao uopšte ko je taj čovjek! – rekao je ranije Pista.

Otkrio je i detalje nagodbe.

– Mirković mi je rekao da ću za ubistvo Kana dobiti kilogram kokaina i 50.000 evra. Tada sam ga pratio po Budvi i uspio sam da ga slikam u crnom džipu kad je išao do neke kuće na Svetom Stefanu. Mogao sam da ga ubijem, ali nisam imao pištolj. Mirkoviću sam tada rekao da je sve ovo besmisleno i da se vraćam na Kosovo. 

Za ubistvo Olivere Lakić, tvrdio je da su mu nudili 200.000 evra, jer je “vidjela neku svesku”. Tek nakon hapšenja navodno, je saznao da su to Vasilije Rafailović, Detlić Petar Lipovina, a da je Kašćelanu nadimak Stari.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button