JOVANOVIĆ O IZBORIMA U ŠAVNIKU: Imuni smo na pritiske - Volim Podgoricu

JOVANOVIĆ O IZBORIMA U ŠAVNIKU: Imuni smo na pritiske

Vršiteljka dužnosti Vrhovne državne tužiteljke Maja Jovanović kazala je, zbog učestalih stavova predstavnika izvršne vlasti o postupanjima Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima povodom održavanja izbornog procesa u Šavniku, da ponavlja da tužilaštvo preduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Kako je istakla, tužilaštvo preduzima mjere i radnje u svim situacijama u kojima postoji sumnja da je učinjeno krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

” Državni tužioci određuju zadržavanja i predlažu pritvor samo i jedino u situacijama u kojima je to propisano zakonom. Sve drugo značilo bi nepoštovanje zakona ili podlijeganje pritisku kojem je tužilaštvo izloženo u prethodnom periodu. Na takve vrste pritisaka smo imuni. Zato ističem da će državno tužilaštvo nastaviti da postupa isključivo u skladu sa propisima i svojim ovlašćenjima, a ne ni po čijim očekivanjima. Od državnih tužilaca svih državnih tužilaštava zahtijevam odgovornost u radu, koja je neophodna i na drugim adresama, kako bismo pokazali da nam je zaštita interesa građana zajednički cilj” saopštila je vršiteljka dužnosti Vrhovne državne tužiteljke Maja Jovanović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com