KADIROV: Nova grupa dobrovoljaca krenula ka Donbasu

Nova grupa dobrovoljaca, koja je prošla kroz trening u čečenskom Univerzitetu za obuku specijalnih snaga, napustila je ovu rusku republiku na Kavkazu i zaputila se u zonu specijalne vojne operacije u Donbasu, napisao je na svom Telegram kanalu čečenski lider Ramzan Kadirov.

Ovi hrabri mladi ljudi spremni su da brane otadžbinu, brane interese našeg multinacionalnog društva i nesebično idu u borbu. Odlučili su da krenu na ovaj herojski put ne radi koristi ili slave, već radi slobode bratskog naroda, napisao je on.

Napisao je da je velika čast da ovi borci postanu dio vojske, koja će očistiti ”bratsku zemlju od nacionalista i šejtana koji su je preplavili”.

“Dugi niz godina su se ovi zločinci potpuno nekažnjeno rugali civilnom stanovništvu Luganske i Donjecke Narodne Republike, a borci sada moraju sve to da sasijeku u korijenu”, naglasio je.

Sa velikim zadovoljstvom se pridružujem svim lijepim željama! Ja im, kao i hiljade naših sunarodnika, želim sreću i pobjednički što brži povratak u rodne krajeve. Ponosni smo na vas, naši hrabri ratnici!, istakao je.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com