KALUĐEROVIĆ: Osuda govora mržnje prema ženama - Volim Podgoricu

KALUĐEROVIĆ: Osuda govora mržnje prema ženama

Najoštrije osuđujem govor mržnje kojem su, nažalost, ne po prvi put izložene poslanice Građanskog pokreta URA Božena Jelušić i Suada Zoronjić, ali i mnoge druge žene iz političkog života Crne Gore, kazala je Slađana Kaluđerović, kandidatkinja za poslanicu SNP – DEMOS – Za tebe.

“Verbalno nasilje nad ženama, naročito ženama iz javnog života, u porastu je posljednjih godina u Crnoj Gori. Jedino što je tužnije od te činjenice, jeste da se takvoj praksi ne vidi kraj.

Pojedini mediji, iz različitih razloga, sebi daju za pravo da skandaloznim, nedopustivim i neprimjerenim tekstovima ne samo afirmišu omalovažavanje i diskriminaciju žena, već grubo promovišu rodne stereotipe i predrasude”, navodi Kaluđerović.

Ističe da je ovakva sloboda širenja jezika mržnje moguća zbog višegodišnje nekažnjivosti takvih napada na žene u Crnoj Gori, pa je zadnji čas da nadležni organi konačno počnu da rade svoj posao i zaustave ovakvu nedopustivu praksu.

“U suprotnom, njihovo ćutanje ili nereagovanje značiće – odobravanje nasilja nad ženama. A nasilje nad političarkama ne samo što ima štetan uticaj i posledice na individualne žene, već i na opštu motivaciju žena da se aktivno uključe u politički život, čime se podriva princip rodne ravnopravnosti, koji treba da bude jedan od temelja na kojima počiva demokratska i evropska Crna Gora”, ističe Slađana Kaluđerović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com