Kandić Perović osumnjičena da je uzela mito od 10.000 eura od Čavora - Volim Podgoricu

Kandić Perović osumnjičena da je uzela mito od 10.000 eura od Čavora

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala nakon višemjesečne istrage u predmetu “Blinker” po nalogu državnog tužioca  Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici lišeni su slobode četiri osobe inspektorku Draganu Kandić Perović, Nikicu Čavor, Katarinu Čavor i Marka Šekarića.

“Slobode je lišena D.K.P, službenica Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede zbog sumnje da je izvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja i krivično djelo primanje mita, M.Š, službenik Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja”,  navodi se u saopštenju MUP-a.

Zbog sumnje da su izvršili krivična djela davanje mita slobode su lišeni N.Č. i K.Č, obavještavaju iz MUP-a.

Uhapšena inspektorka Kandić Perović i još tri osobe

PAVIĆEVIĆ: Dragana Kandić-Perović ispunjavala sve uslove, nije bila u registru kaznene evidencije

“Danas je kriminalistička policija, po naredbi sudije Osnovnog suda u Podgorici, izvršila pretresi na više lokacija u Podgorici, Danilovgradu i Cetinju, kojom prilikom je privremeno oduzeta dokumentacija i novac u većem iznosu. Sumnja se da su gore pomenuta lica izvršila djela koja im se stavljaju na teret, tako što su D.K.P. i M.Š, u svojstima službenih lica, sačinili Zapisnik o inspekcijskom pregledu kod pravnog lica “Niksen Čavor” d.o.o, u kojem nije konstatovano stvarno zatečeno stanje, čime je pravno lice dovedeno u povoljniji položaj, te je za tako sačinjen dokumet, kako se sumnja, D.K.P. zahtjevala novac – mito u iznosu od 10.000 eura, a na šta je pristao N.Č, jedan od suvlasnika u pomenutom pravnom licu”,  saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nikica Čavor je prvi dio dogovorene sume u iznosu od 5.000 eura predao svojoj sestri Katarini Čavor, koja je navedeni novčani iznos dala Dragani Kandić Perović u Podgorici.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi Dragana Kandić Perović pronađena je koverta sa navedenim novcem u iznosu od 5.000 eura.

Kandić Perović je, podsjetimo, prije nekoliko dana imenovana za glavnu inspektorku za poljoprivredu, vino i ribarstvo u Odjeljenju za inspekcijski nadzor u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, uprkos snimku koji su u junu objavili mediji, a na kojem se čuje kako obećava i dogovara oslobađanja odgovornosti ribokradice na Skadarskom jezeru.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com