KATNIĆ: Ptica nije mogla prolećeti, od policije smo saznali za kokain koji je čistoće 96 odsto

Slobodna carinska zona bila je krajnji cilj zaplijenjenih 500 kilograma kokaina, a ne kompanija Voli, saopštio je glavni specijalni tužičac Milivoje Katnić.

On je na današnjoj konferenciji za novinare kazao da ih je o ovom slučaju obavijestila policija, a oni od carinika.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je kazao da su o ovom slučaju saznali od policije, a oni od carinika.

“U početku nismo znali modus operandi. Onda smo došli do plombe, koja je jedinstvena i izdaje se u Ženevi . Ona je pokazatelj da tovar iz Ekvadora do Bara nije otvaran”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, kontrolisali smo sve.

“Nije ptica mogla prolećeti. Radnici su uočili, to bi i dijete moglo vidjeti da se ne slažu paketi. Ova droga je trebala da bude preuzeta u skladištu kao što je i prethodna bila preuzeta najmanje tri puta”, naglasio je Katnić.

Kontejner je, naveo je on, 11 dana bio u skladištu, kada su mogli da ga otvore, stave lažnu plombu i uzmu kokain, a to pokazuje da je carinska zona bila glavni cilj, a ne kompanija Voli.

Katnić je rekao da je kompanija Voli ranije više puta tražila da se skenira svaki njihov kontejner zbog mogućnosti zavjere.

“Tokom jula, avgusta i oktobra na isti način je u slobodnoj zoni uvezena droga. Kako smo to otkrili? Jer smo pametni i više puta smo ušli u papire i došli do podataka da su carinski službenici primijetili da fali određena količina robe”, istakao je on.

U ovim prethodnim slučajevima je prošlo više od dvije tone droge, čija je  vrijednost više stotina miliona eura.

“To je droga 96 odsto čistoće”, dodao je Katnić.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com