Katnića i Lazovića danas privode kod istražnog sudije - Volim Podgoricu

Katnića i Lazovića danas privode kod istražnog sudije

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i bivši funkcioner Uprave policije Zoran Lazović planirano je da tokom dana budu privedeni kod sudije za istragu podgoričkog Višeg suda, saznaje nezvanično portal Dan.

Lazović i Katnić se sumnjiče za otvaranje granica ubicama kavačkog klana, Belivuku i Miljkoviću, Roganovića spasili optužbi?

U toku pretres kuće Zorana Lazovića

Lazoviću zadržavanje do 72 sata, Katnić na saslušanju kod tužioca u SDT-u, nije želio advokata

I Katnić dobio pritvor od 72 sata

Podsjećamo, oni su sinoć saslušani kod specijalnog državnog tužioca i njima je određeno tužilačko zadržavanje do 72 sata.

Lazović je negirao navode tužilaštva i nije odgovarao na pitanja tužioca. Njemu se na teret stavlja krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

Katnić je odbio da angažuje branioca, pa je advokat po službenoj dužnosti samo dobio rešenje o zadržavanju. On nije prisustvovao saslušanju Katnića. Katniću se na teret stavlja članstvo u kriminalnoj organizaciji i zloupotreba službenog položaja.

Kako je portal Dan sinoć i pisao, SDT u sklopu ove istrage navodi i kao sporno odluku o ukidanju zabrane ulaska Veljku Belivuku i marku Miljkoviću, saradnicima kavačkog klana.

Specijalni tužilac Saša Čađenović, kako je advokat Zoran Piperović sinoć odsgovorio na pitanje novinara, bi u ovom predmetu trebalo prema navodima tužilaštva da bude jedan od članova kriminalne organizacije.

Podsjećamo, Zoran Lazovć je, zajedno sa bivšim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem uhapšen u  akciji po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem.

“Na osnovu međusobne saradnje i višemjesečnog koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona – EUROPOL, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je, uz asistenciju Sektora policije specijalnih namjena, lišilo slobode M.K., bivšeg glavnog specijalnog tužioca i Z.L., bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije,zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja”, saopštio je ranije danas Vukas Radonjić, državni tužilac i portparol SDT-a.

I iz Uprave policije oglasili su se povodom ove skcije.

“Uprava policije je jutros, po nalogu i u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, lišila slobode M.K. i Z.L. koji se sumnjiče da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.Naime, predmet radnog naziva “Alfa” je rezultat višemjesečnog rada, međunarodne saradnje i koordinacije Specijalnog državnog tužilaštva sa nekoliko organizacionih jedinica Uprave policije, a posebno Specijalnim policijskim odjeljenjem”, naveli su iz UP

Dodaju da je današnja realizacija pomenutog predmeta nastavak ranije započetih aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i predstavlja kontinuitet aktivnosti u sveobuhvatnom reformskom procesu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com