KAVARIĆ POZVAO NADLEŽNE: Odmah uvesti strože mjere

Direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić kazao je da je epidemiološka situacija u Podgorici veoma teška, te da bi trebalo uvesti strože mjere.

On je pozvao građane Podgorice da ne napuštaju svoje domove u narednih 14 dana, kako bi se spriječilo širenje infekcije.

“Ponovo apelujem da se odmah uvedu strože mjere. Prethodnih dana smo imali po devet i deset preminulih dnevno, što su ogromni gubici”, rekao je Kavarić za Dan.

Ljekari i medicinsko osoblje Kovid ambulante podgoričkog Doma zdravlja ispričali su za Dan da su pod velikim pritiskom, i da sigurno ima nezadovoljnih pacijenata koji se liječe u kućnim uslovima, jer oni, zbog velikih potreba i obima posla ne mogu da stignu da obiđu svaki dom.

Ljekar u Kovid ambulanti DZ Podgorica Jelena Stanković kazala je Danu da daju maksimum da svaki pacijent bude zbrinut, i da čine sve što je u njihovoj moći da zaraženima i njihovim porodicama pruže neophodnu medicinsku njegu i podršku.

“Mi smo potpuno zaboravili na svoje porodice, i na svoje vrijeme, i jedina satisfakcija nam je da pacijenti budu dobro”, rekla je Stanković.

Medicinska sestra u patronažnom timu Doma zdravlja Dubravka Mitrović kazala je da su ona i njene kolege izloženi riziku jer se nalaze u direktnom kontaktu sa zaraženim pacijentima.

Ipak, brojka od skoro 11.000 zaraženih korona virusom u Crnoj Gori, i sve dramatičniji apeli nadležnih, čini se da ne plaši građane Podgorice koji su sinoć pohrlili da iskoriste popuste u radnjama zbog “crnog petka” ) Black Friday”.

Velike gužve zabilježene su juče popodne u Delta Sitiju, kao i redovi građana ispred prodavnica u gradu. Većina građana nosila je maske, ali zbog gužvi distanca se uglavnom nije poštovala.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button