KNEŽEVIĆ: Pisao sam državnom sekretaru SAD-a o koruptivnim aferama Mila Đukanovića

Predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević uputio je pismo državnom sekretaru Sjedinjenih Američkih Država Entoni Blinkenu, u kom ga je, kako se tvrdi u saopštenju, detaljno informisao o koruptivnim aferama predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

U saopštenju koje potpisuje Kneževićev advokat Zdravko Đukanović, tvrdi se da su afere prouzrokovale razarajući efekat na ekonomsku, socijalnu i političku stabilnost Crne Gore.

Navodi se da se detalji ovog pisma se zbog povjerljivosti podataka i istražnog postupka, za sada ne mogu saopštavati.

Pismo slične sadržine Knežević je poslao i Evropskoj komisiji.

– Crna Gora je i dalje država sa raširenom korupcijom koja prožima sve državne institucije, a posebno one sa pravosudnom ili sudskom funkcijom – navodi se, između ostalog, u pismu predsjednika Atlas Grupe upućenom državnom sekretaru SAD.

Interpol je prošle godine ukinuo tri crvene potjernice raspisane na zahtjev Crne Gore protiv Kneževića, sa obrazloženjem da optužbe protiv njega imaju pretežno političku dimenziju, i da je Knežević žrtva političkog progona Mila Đukanovića i njegovog režima.

– Naglašavamo da je Komisija Interpola na sjednici u oktobru proučila nove zahtjeve i informacije dostavljene od strane NCB Crne Gore i nakon pažljive i detaljne analize zaključila, da uzevši u obzir informacije koje su joj bile dostavljene, nema osnova, niti potrebe za međunarodnom policijskom saradnjom preko Interpola u postupcima protiv Duška Kneževića. Odbrana Duška Kneževića obavještava javnost da je protiv aktuelnog Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića podnijeto više krivičnih prijava, a da po tim prijavama nadležna tužilaštva u Crnoj Gori nisu postupala i da osumnjičeni Milo Đukanović nije saslušan ni u jednom postupku- piše u saopštenju.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com