Ko je sve letio u Tokio na OI o trošku građana i koliko nas je to koštalo

Dva mjeseca nakon Olimpijskih igara crnogorska javnost ne zna ko je sve, o trošku građana letio u Tokio i koliko je to koštalo.

Za sada izvjesno znamo da su u Tokiju bili premijer Zdravko Krivokapić i ministar finansija Milojko Spajić sa dva člana obezbjeđenja, kao i Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) koje smo vidjeli na fotografiji koju je iz aviona objavio ministar Spajić.

Foto Tviter

Kako je tada VOP-u rečeno iz Vlade, troškove putovanja u Japan je snosio COK.

Iz Crnogorskog olimpijskog komiteta, međutim, već gotovo dva mjeseca ne odgovaraju na pitanja VOP-a ko je sve činio nesportsku delegaciju koja je putovala u Tokio i koliko je to koštalo.

KRIVOKAPIĆ I SPAJIĆ VEČERAS LETE ZA TOKIO: U delegaciji još dvije osobe, evo ko snosi troškove

VOP ISTRAŽUJE: COK-u za 6 mjeseci POLA MILIONA, Upravi za sport 1,6 miliona, oni ĆUTE o raspodjeli sportistima i klubovima

COK je, prema podacima Ministarstva finansija, samo u prvoj polovini godine, iz budžeta dobio preko pola miliona eura. Iz ove organizacije nisu odgovorili ni na pitanja o raspodjeli novca sportistima i klubovima.

Na pitanje o putovanju na OI i troškovima nisu odgovorili ni iz Uprave za sport i mlade na čijem čelu je donedavno bio Vasilije Lalošević.

Delegacija Crne Gore je u Tokiju bila čak 7 dana, iako su ove godine zbog korone, dolazak izbjegli gotovo svi evropski državnici.

Premijer Krivokapić i ministar Spajić u Tokiju su se sastali sa premijerom Japana, a ministar finansija je po povratku izjavio da će se u Crnu Goru “u narednom periodu” sliti čak milijardu eura investicija iz Japana.

SPAJIĆ: Očekujemo milijardu evra investicija iz Japana

Spajić na japanskom: Važna podrška Japana (VIDEO)

CGO: Vlast u Crnoj Gori proaktivna u SKRIVANJU umjesto OBJAVLJIVANJU informacija

Dok ne stignu investicije iz Japana, bilo bi dobro da državni funkcioneri počnu da obavještavaju građane o tome kako i gdje troše njihov novac.

V.M.-N.R.

 

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com