KO JE UHAPŠENI CG DRŽAVLJANIN U ZAGREBU: Bivši saradnik Šarića, traže ga zbog 500 kg kokaina - Volim Podgoricu

KO JE UHAPŠENI CG DRŽAVLJANIN U ZAGREBU: Bivši saradnik Šarića, traže ga zbog 500 kg kokaina

U subotu u prijepodnevnim satima su policijski službenici Odjela za potrage Sektora kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke na području centra Zagreba u iznajmljenom stanu pronašli i uhapsili državljanina Crne Gore starosti 46 godina po potjernici Interpola Argentine, objavila je hrvatska policija. Uhapšen je, kako prenosi Index.hr, Draško Vuković, bivši saradnik crnogorskog narkobosa Darka Šarića.

Dolaskom na adresu 46-godišnjaka su uhapsili i odveli u službene prostorije te je istog dana, 28. januara 2023. godine, odveden na Županijski sud u Zagrebu radi pokretanja ekstradicijskog postupka, objavila je tamošnja policija.

Ko je uhapšeni

Uhapšen je, kako prenosi Index.hr, Draško Vuković, bivši saradnik crnogorskog narkobosa Darka Šarića. Priveden je na osnovi Interpolove potjernice iz 2009. godine, a tereti se za dilovanje skoro 500 kilograma kokaina.

Draško Vuković bio je svjedok saradnik u drugostepenom postupku koji se vodio protiv grupe Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc 5.7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Uhapšeni su u velikoj akciji kodnog imena Balkanski ratnik.

Svjedočio je o tome kako su švercovali velike količine kokaina, da je sarađivao s Draganom Dudićem Fricom i Anatazijem Martinićem, ali ne i Šarićem, iako je ranije dao iskaz u kojem je tvrdio da Šarić bio neprikosnoveni vođa.

“Drogu smo ubacivali na gumene čamce, a s čamaca je izbacivali negdje između Urugvaja i Argentine, a onda ubacivali u kontejnere i ukrcavali na prekookeanske brodove”, rekao je Vuković na suđenju.

Poznat po spektakularnom bijegu

Vuković je sredinom februara 2007. godine uhapšen u Kopenhagenu s 38 kilograma kokaina vrijednog nekoliko miliona eura, zajedno s još dvojicom Srba, a svi su kod sebe imali hrvatske pasoše.

Krajem marta 2007. godine uspio je pobjeći danskoj policiji tokom prebacivanja u zatvor, a u uličnoj borbi u centru Kopenhagena ranjeno je 11 policajaca.

Vuković je pobjegao u sačekuši automobila u kojem je bio, a akciju su navodno organizovali njegovi saradnici iz narkokartela koji su napravili zasjedu policijskog vozila. Danski mediji tada su pisali da je ovo oslobađanje bilo “najbrutalnije i najprofesionalnije u danskoj povijesti”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com