KONATAR: Spajić pokazao da će opet prevariti srazmjerne penzionere - Volim Podgoricu

KONATAR: Spajić pokazao da će opet prevariti srazmjerne penzionere

Iako je najavio povećanje minimalnih penzija za srazmjerne penzionere, odbijanjem predloga poslanika Građanskog pokreta URA kojim je predviđeno povećanje i srazmjernih penzija na 450 eura, Spajić i njegova Vlada su pokazali da će opet prevariti korisnike srazmjernih penzija, kazao je šef poslaničkog kluba GP URA Miloš Konatar.

Konatar je naglasio da je predlogom URA predviđeno povećanje minimalne penzije i za srazmjerne penzionere na 450 eura i to od 1. januara 2025. godine, kako bi bilo dovoljno vremena da se obezbijedi novac u budžetu za sledeću godinu, tako da nije postojao niti jedan jedini smisleni razlog da Spajić odbije predlog poslanika URA.

“Odbijanjem Vlade predloga URA o izmjena Zakona o PIO za srazmjerne penzionere, tj. povećanje minimalne penzije i za korisnike srazmjernih penzija na 450 eura je najbolji dokaz da je Spajić bio neiskren i da opet želi da prevari srazmjerne penzionere u Crnoj Gori, od kojih se većina njih nalazi u najtežem materijalnom položaju i svakako ne zaslužuju ovakav neodgovoran i neozbiljan odnos premijera Spajića i njegove Vlade”, zaključio je poslanik i potpredsjednik URA Miloš Konatar.

Vlada smatra da ne treba prihvatiti izmjene i dopune Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju koje su u skupštinsku proceduru predali poslanici URA, jer u njemu nema fiskalne analize za povećanje srazmjernih penzija na 450 eura, zbog čega bi se znatno opteretio penzijski sistem.

Vlada smatra da bi prihvatanjem predložene izmjene zakona, bez prethodne fiskalne analize koja bi obuhvatala tačan i precizan broj korisnika srazmjernih penzija koje isplaćuje Fond PIO u Crnoj Gori u ukupnom iznosu do 450 eura, kao i podatke o zbirnom iznosu penzije ostvarene u Crnoj Gori i u državama sa kojima Crna Gora primjenjuje bilateralne sporazume o socijalnom osiguranju, došlo bi do znatnog opterećenja penzijskog sistema, što bi uticalo na stabilnost i održivost budžetskog finansiranja prava iz PIO.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com