KONJEVIĆ PREMIJERU: Treba li ja da prepričavam slike cvijeća koje ste donosili našoj predsjednici i šta ste pričali o nekim ljudima?

Predsjednik SDP-a Raško Konjević poručio je danas premijeru Zdravku Krivokapiću da “premijer ne može biti šarlatan već mora biti ozbiljan čovjek.”.

On je povodom Krivokapićeve izjave da mu se spremalo hapšenje ukoliko potpiše Temeljni ugovor, kazao da se sa premijerom Zdravkom Krivokapićem sastao uoči formiranja Vlade prošle jeseni.

Rekao je i da je Krivokapić bio u društvu biznismena Miodraga Dake Davidovića.

On je Krivokapiću kazao da mora imati odgovornost kada nešto priča javno, aludirajući na njegovu raniju izjavu da mu je bilo planirano hapšenje.

“Premijer mora biti ozbiljan čovjek. Zamislite, kad bih ja prepričavao razgovore koje ste vodili sa mnom prije formiranja Vlade. Pa ste poslije govorili da tog Daku Davidovića ne poznajete, a dolazili ste sa njim. Treba li da prepričavam razgovore sa sve slikama cvijeća koje ste donosili našoj bivšoj predsjednici. Bili gost u njenom stanu. Pa šta ste sve govorili o nekim ljudima u Parlamentu”, kazao je Konjević.

Krivokapić je kazao da se neće odazvati sjutrašnjem kontrolnom saslušanju povodom izjeve o hapšenju, i dodao “institucije sistema pokažu mjeru djelovanja”.

On je novinarima kazao i da ne želi da odaje svoj “izvor” a da taj koji želi da dokaže da to nije tačno, neka podnese krivičnu prijavu.

“Vrlo često, manipulatorski, želite da kažete da nijesmo dosljedni. Želite sjutra da kažete da sam slagao tom izjavom. Ne, ovo je izjava koja je tačna”, rekao je premijer Konjeviću.

Konjević je Krivokapiću u “šiframa” poručio da će ga “sagorjeti mlađani saradnici”. 

“Sagoreće vas mlađani saradnici. Pođite u arhivu Ministarstva finansija, uzmite pravilnike. Nađite jedan pravilnik iz 2013. godine i vidite čiji je potpis. Na riječ saradnika vi ih opalite u javnosti. Tako ste se našli i oko izjave da će neko da vas hapsi. I kažete, neka neko istražuje. Pa nijeste vi običan građanin, vi ste premijer. Ne može premijer da bude šarlatan koji priča šta hoće. Premijer mora biti ozbiljan čovjek”, kazao je Konjević i poručio da njega interesuje izvor koji je “upozorio” Krivokapića da će biti uhapšen.

“Taj izvor može biti samo institucijalni, ili ANB ili Uprava policije. Kad neko bude tragao za papirima Vaših mlađanih ministara, možda se i tu ponešto nađe. Ali ništa bez papira. Čuvajte se mlađanih ministara”, poručio je Konjević premieru Krivokapiću. 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com