KORDIĆ: Ne želimo DPS vlast, takva Vlada neće imati podršku u parlamentu - Volim Podgoricu

KORDIĆ: Ne želimo DPS vlast, takva Vlada neće imati podršku u parlamentu

Poslanica koalicije Za budućnost Crne Gore Simonida Kordić govoreći za televiziju Adria ocijenila je da dosadašnji pokušaji da se formira 44 Vlada Crne Gore od strane mandatara Milojka Spajića pokazuju dvije stvari- prvo pokazuje da dio Pokreta Evropa sad želi vlast koja bi zavisila od političke volje bivšeg režima, tj. režima DPS-a, a drugo da takva Vlada neće imati podršku u parlamentu.

“Dio Pokreta Evropa sad, iz njima znanog razloga odbija da koalicija Za budućnost Crne Gore sa svojim izbornim reprezentativnim kapacitetom bude dio vlasti. Ono što je potrebno je da se mandatar Spajić vrati na početne pozicije”, napominje Kordić.

Jasno je, ističe naša sagovornica, da je neophodno da već sada mandatara, kao ličnost koja je odgovorna za sastavljanje vlade, „i svi drugi vrate na elementarne demokratske pozicije, na pozicije zapadne demokratije i evropskih vrijednosti za koje se svi zalažemo i da sastave Vladu koja će održavati ono što su građani iskazali na samim izborima“.

“Jasno je da dominantno građani Crne Gore ne žele oživljavanje niti produžavanje života prethodnog režima”, napominje Kordić i  dodaje da oni žele reforme koje će promijeniti onaj sistem vladanja koji je instalirao DPS.

“U tom smislu treba da se vratimo na osnovne demokratske pozicije i na kraju i na pozicije onih uslova koje je sam mandatar ponudio i člana 7 iz tog koncepta koji predviđa proporcionalno predstavljanje u Vladi, tj da Vlada odražava izborne rezultate.U tom smislu smatram ukoliko se odustane od bilo kakvih diskriminatornih poruka i pretpostavki i ako cijeli proces vratimo na ono što su elementarne demokratske pozicije da će se Vlada formirati da prvo bude stabilna, a drugo da ima reformski kapacitet. Vlada mora održavati i fundamentalni demokratski princip da je glas naroda glas Boga”, zaključila je Kordić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com