KORONA OTKAZALA TURNIR: “Ajkule” ne idu u Hrvatsku

Hrvatski vaterpolo savez (HVS) otkazao je međunarodni HEP Kup koji je od 28. do 30. avgusta trebalo da se održi u Šibeniku, kao i utakmicu Hrvatska – Svijet, planiranu za 12. septembar u Zagrebu, na kojoj bi se od trenerske karijere zvanično oprostio Ratko Rudić.

Razlog je epidemija koronavirusa zbog koje je pozitivan jedan dio članova hrvatske reprezentacije.

HVS je u utorak objavio kako je reprezentativac Ante Vukičević pozitivan na kovid-19. Uz pozitivnog Vukičevića, nekolicina igrača je imala negativne testove, a za preostale igrače i članove trenerskog štaba rezultati će biti uskoro poznati.

Na tom turniru trebale su da učestvuju selekcije Hrvatske, Crne Gore, Italije, Španije.

“Zbog situacije sa korona virusom primorani smo da odgodimo HEP kup koji je trebalo da se održi krajem 8. mjeseca u Šibeniku. Ujedno napominjemo da je, uprkos krivim informacijama u pojedinim medijima, naša reprezentacija u preventivnoj izolaciji – što znači da većina nije imala bliski kontakt s pozitivnom osobom, ali su se samoinicijativno odlučili na izolaciju dok ne obave testiranje. Dosada je većina rezultata igrača i članova štaba bila negativna. Predstavnici ekipa učesnica u narednom periodu dogovoriće se o novom terminu odigravanja turnira”, stoji u saopštenju Hrvatskog vaterpolo saveza.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button