Kotor Art ulaže u talente

„KotorArt Don Brankovi dani muzike već 16 godina ulažu u talente. Ove godine lansiraćemo platformu “KotorArt Talenti” putem koje ćemo na koncertima u Crnoj Gori i regionu uz logističku podršku KotorArta, predstaviti četvoro učenika Muzičke škole “Vida Matjan” koji su dobitnici brojnih nagrada. Prva prilika prilika za njihov nastup kao KotorArt talenata biće 31. jula u okviru koncerta u hotelu Regent gdje će biti i predstavljeni dometi dosadašnje saradnje Santa Barbare i Kotora, dva pobratimska grada“, saopštila je Sara Lakičević, PR festivala KotorArt.

 Radi se o talentima: Nađi Janković (gitara), Tamari Živković (flauta), Bošku Tujkoviću (harmonika) i Andrijani Jovanović (klavir).

 Nastavak saradnje KotorArt – Don Brankovih dana muzike i Muzičke akademije zapada iz Santa Barbare, biće definisan krajem juna u Kaliforniji gdje će na poziv organizatora, tokom trajanja Akademije, boraviti Marina Mikić, asistentkinja umjetničkog direktora Don Brankovih dana muzike Ratimira Martinovića.

 U saradnji sa Muzičkom akademijom zapada, već nekoliko godina unazad, KotorArt organizuje audiciju za dodjelu stipendija za jednomjesečni boravak i rad u okviru ove prestižne svjetske institucije. U pitanju je puna stipendija koja podrazumijeva putne i troškove jednomjesečnog boravka kao i participaciju u radu majstorskih kurseva, orkestra i svih drugih programa Akademije. 

 Do sada je ovu audiciju u Kotoru položio prvi čelista Sarajevske filharmonije Isak Haračić, koji je, ovo iskustvo nazvao “životnom šansom za jednog muzičara”. Takođe, nekoliko muzičara je dobilo pismo ohrabrenja i poziv da ponovo apliciraju. Inače, hiljade muzičara iz cijelog svijeta godišnje aplicira za  ovu prestižnu muzičku instituciju i njene programe.

 KotorArt Don Brankovi dani muzike već godinama pružaju podršku mladim naraštajima u njihovim umjetničkim počecima.

 Iz godine u godinu, KotorArt organizuje koncerte muzičke škole „Vida Matjan“, na kojima se pred-stavljaju najbolji učenici ove ustanove. U okviru KotorArt-Don Brankovih dana muzike redovno, rame uz rame, nastupaju najistaknutiji crnogorski solisti ali i naši najperspektivniji muzičari.

Upravo su na KotorArtu, prije velikih međunarodnih uspjeha, priliku da sviraju dobili umjetnici poput Miloša Karadaglića, Romana Simovića, Crnogorskog dua gitara, Vladane Perović, i drugih.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com