Krapović na čelu devetočlane delegacije u Francuskoj, moguća kupovina dva ratna broda - Volim Podgoricu

Krapović na čelu devetočlane delegacije u Francuskoj, moguća kupovina dva ratna broda

Ministarstvo odbrane Crne Gore potpisaće sporazum o strateškom partnerstvu u oblasti odbrane sa Francuskom. Kako se očekuje, tokom njegove posjete Francuskoj biče riječi i o mogućnosti kupovini dva broda. U radnu posjetu u tu zemlju Krapović ide sa devetočlanom delegacijom.

Kako se navodi u Platformi za posjetu, koja je objavljena na sajtu Vlade Crne Gore, Krapović i delegacija će u Francuskoj boraviti 3. i 4. aprila, piše RTCG.

Kao članovi delegacije, navedeni su Ivan Ivanišević, ambasador Crne Gore u Republici Francuskoj, Marko Marković, državni sekretar Ministarstva odbrane, Jadranka Vojinović, sekretarka Ministarstva odbrane, Radmila Perović, v. d. generalne direktorice Direktorata za politiku odbrane i Radovan Kostić, v. d. generalnog direktora Direktorata za logistiku.

Članovi su i Želimir Pojužina, šef kabineta ministra odbrane, Vesko Tomanović, savjetnik za Mornaricu načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, Relja Radonjić, šef Odjeljenja za normativno-pravne poslove i Aleksandra Vučinić, desk oficir za Republiku Francusku u Ministarstvu odbrane.

Navodi se da troškove puta i boravka delegacije u Francuskoj snosi Ministarstvo odbrane.

Prema platformi, tokom posjete ministri odbrane dvije zemlje potpisaće sporazum između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Francuske o saradnji u domenu odbrane. Cilj sporazuma je deflnisanje oblasti odbrambene saradnje dvije zemlje, a jačanje saradnje u oblasti odbrane je jedan od predloga i u francuskoj Strategiji za Zapadni Balkan.

Tokom posjete Francuskoj, ministar ce se sastati sa komisijama Senata i Nacionalne skupštine koje se bave odbrambenim pitanjim. Imajući u vidu planove za jačanje kapaciteta i modernizaciju Mornarice Vojske Crne Gore, ministar odbrane Krapović će posjetiti brodogradilište “Kership” u Konkarnou, gdje će se upoznati sa ponudom brodogradilišta i dinamikom konstrukcije plovila.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com