Krivokapić čestitao Dan opštine Bijelo Polje - Volim Podgoricu

Krivokapić čestitao Dan opštine Bijelo Polje

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitao je građanima i rukovodstvu opštine Bijelo Polje, Dan opštine 3. januar.

„Zbog izuzetnog položaja i nesagledivih prirodnih bogatstava, cijeli bjelopoljski kraj možda nikada u svojoj istoriji nije duže živio u blagodatima slobode i mira. Ove dvije neprocjenjive vrijednosti, mukotrpno stečene, ljubomorno čuvaju građani svih vjera i nacija, svjesni da bez njih nema ni kulturnog niti privrednog napretka i blagostanja.

Povoljan tranzitni položaj, potpuna valorizacija planine Bjelasice i Đalovića pećine, održivi projekti od državnog značaja iz oblasti stočarstva, poljoprivrede, drvoprerade kao i budući poslovi u oblasti putne infrastrukture i energetike, predstavljaju snažne oslonce crnogorske privrede i Bijelo Polje čine jednim od lidera naše sjeverne regije. Otvorenost i spremnost grada da razvija projekte i saradnju sa međunarodnim organizacijama i stranim investitorima, poštujući i promovišući evropske standarde i vrijednosti, dobar su pravac koji će dodatno da osnaži i podrži Vlada Crne Gore.

Borba protiv politikanstva, klijentelizma, nepotizma i svih vrsta korupcije, te promocija  kompetentnosti, tolerancije, dijaloga, dobrosusjedstva, zajedništva u reformskim procesima od opšteg intersa, jedina su perspektiva Bijelog Polja i Crne Gore.

Već u 2022. godini, građani će osjetiti boljitak za koji su se nesebično zalagali i za koji se svakodnevno bore. Vrijedne Bjelopoljke i Bjelopoljci imaće razloga da svoju sudbinu u potpunosti vežu za svoj rodni kraj, koji sa ponosom čuva sjećanje na  Avda Međedovića, Rista Ratkovića, Ćamila Sijarića, Miodraga Bulatovića, čija djela su značajan, originalni dio svjetske kulturne baštine. Njihova zaostavština, najbolji je dokaz i podstrek da Bijelo Polje može još evropskije, snažnije, još progresivnije i bolje”, navodi se u čestitki premijera Krivokapića.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com