KRIVOKAPIĆ IPAK NE DOLAZI U TUZI Đeljošaj: Rekao je da će doći, a sada da neće doći, premijer bi trebalo da drži riječ

Predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj kazao je da premijer Zdravko Krivokapić ipak neće doći u Tuzi, kako je ranije najavljeno. 

“Većina vas je bila prisutna kad me nazvao Krivokapić, svi ste snimili razgovor, i pokazao tu želju da se dijalogom riješi diskriminacija… Maloprije me je obavjestio da neće dolaziti. Nije mi ostavio prostora da kažem nešto i nije objasnio. Ovo je neodgovorno ponašanje. Odgovornije ćemo se odnositi od njega, poštujemo zakon o lokalnoj samoupravi. Svaki komentar je suvišan, premijer bi trebalo da drži riječ”, kazao je Đeljošaj. 

On je kazao da su “htjeli nađu kompromis na svačije zadovoljstvo” i kazao da su njihovi sljedeći koraci poštovanje i rad na suzbijanju epidemije.

“Apel premijeru i vicepremijere neka dođu na razgovor”, poručio je Đeljošaj. On je kazao da ima informaciju da će se odluka za Tuzi promieniti. 

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je kazao da SDT za sada nema osnova da postupa u slučaju pobune u Tuzima, ali je pozvao građane da poštuju zakone, ističuči da je na sličan način počeo rat u nekadašnjoj Jugoslaviji.

Đeljošaj je ranije danas saopštio da ga je Krivokapić nazvao i obećao da će doći u Tuzi:

“Konačno me nazvao predsjednik Vlade Crne Gore g. Krivokapic i dogovorili smo sastanak u 14:00 u zgradi opstine Tuzi!
Trazio je od mene da održimo sastanak u Vladi Crne Gore, medjutim kao predstavnik naroda a znajući da će za mnom doći i okupljeni gradjani, konačno smo došli do dogovora, da se sastanak odrzi u Tuzima”.
Ovo je maloprije saopštio predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj. 
On je ranije najavio i da će u Tuze doći potpredsjednik Vlade Dritan Abazović. 
Foto Tviter GA

Veliki broj građana okupio se jutros u Tuzima, nakon što je policija počela da zatvara ugostiteljske objekte.

Na graničnom prelazu Božaj stvorile su se gužve jer policija nije dozvoljavala prelaz kamionima i teretnjacima.

Zbog toga je policija dala nalog da se pusti teretni saobraćaj ali da se preusmjere kamioni preko lokalnog puta ka Zeti.

ĐELJOŠAJ PORUČIO: Svi ugostiteljski objekti u Tuzima će sjutra RADITI, prijateljima ugodna kafa, a neprijatelje čeka iznenađenje

TUŽILAŠTVO FORMIRALO PREDMET PROTIV PREDSJEDNIKA TUZI Đeljošaj: “Sve možete da uradite, i metak u nas, ali nas nećete uplašiti

Đeljošaj je juče odbio da u opštini Tuzi zatvori ugostiteljske objekte što je juče naložila Vlada u okvuru mjere protiv epidemije. 

On je sinoč na svom Fejsbu nalogu objavio da će lokali u Tuzima danas raditi bez obzira na zabranu, te optužio Vladu za diskriminalciju po nacionalnoj osnovi. 

Nešto ranije iz Vlade su saopštili da su spremni da razgovaraju sa Đeljošajem u terminu koji njemu odgovara.

Funkcioner Force Genci Nimanbegu saopštio je da je u direktom razgovoru sa premijerom Zdravkom Krivokapićem prenio zabrinutost za situaciju u Tuzima, stvorenu odlukom Ministatstva zdravlja.

“Nedostatak dijaloga koji je pratio ovu odluku o zatvaranju lokala u Tuzima ne treba da bude razlog nedostatka direktne komunikacije između Vlade i opštine. Nema vremena za zvanične dopise, već razgovori trebaju voditi odmah za stolom. Apelujem da se ovaj problem riješi urgentno upoznat i od predsjenika Đeljošaja da Tuzi izražavaju spremnost da se situacija riješi kroz dijalog”, naveo je Nimanbegu na Fejsbuku.

Funkcioner Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović ocijenio je da “zloupotreba zdravlja ljudi u političke svrhe i ciljeve može biti strašna”.  Naveo je da očekuje od Vlade da postupi mudro i staloženo u vezi slučaja “Tuzi”.

“Predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj podiže vatru i oganj tamo gdje bi se pristojan čovjek stidio. Dajući sebi na značaju koji nema, Đeljošaj pokušava da se izlideriše kod albanskog stanovništva koje je kao i ostali građani Crne Gore često zbunjeno kontroverznim odlukama u vezi sa anti-kovid politikom”, naveo je Danilović.

Traži od Vlade “da odmjereno i mudro reaguje na ovu provokaciju Đeljošaja”…

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button