KRIVOKAPIĆ – PRESKER: Crna Gora primjer stabilnosti u regionu - Volim Podgoricu

KRIVOKAPIĆ – PRESKER: Crna Gora primjer stabilnosti u regionu

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić sastao se danas sa ambasadorom Slovenije u Crnoj Gori Gregorom Preskerom. Tom prilikom, ocijenjeno je da dvije zemlje njeguju odlične međudržavne odnose, te da zajednička dobra i vrijednosti iz vremena Jugoslavije treba reafirmisati, kroz kulturnu integraciju i revitalizaciju ekonomije.

Sagovornici su izrazili očekivanje da će nove vlade u obje države nastaviti intenzivnu saradnju, navodeći da postoji snažno raspoloženje Slovenije prema pridruživanju zemalja Zapadnog Balkana EU.

“Na toj liniji, ocijenjeno je da Crna Gora promovišući mir i suživot, predstavlja najbolji primjer stabilnosti u regionu, što bi trebalo da bude signal EU da prepozna našu državu kao narednu članicu EU. U tom kontekstu, Slovenija će, kako je rečeno, nastaviti da podržava što skorije članstvo Crne Gore u EU, uz pružanje ekspertske podrške u svim važnim oblastima u procesu pregovora”, navodi se u saopštenju.

Govoreći o bilateralnoj saradnji, istaknuto je da u Crnoj Gori posluju brojni slovenački investitori, koji prenose iskustva o sigurnosti poslovanja u našoj državi.

Na toj liniji, bilo je riječi i o organizovanju susreta Mješovite komisije, koja će razmotriti dodatne mogućnosti za saradnju u oblastima turizma, ekologije i digitalizaije.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com