KRIVOKAPIĆ: Sa manjinskim partijama razgovor kad budem mandatar

Nosilac liste “Za budućnost Crne Gore” i kandidat za mandatara za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić razgovarao je juče sa funkcionerom Ujedinjene Crne Gore Goranom Danilovićem, predsjednikom Prave Crne Gore Markom Milačićem i predsjednikom Radničke partije Maksimom Vučinićem.

Sa njima je, kako je saopštio, jednoglasno usaglašeno da čim prije treba formirati Vladu, odnosno da nema mnogo čekanja kad se već za to stvore i formalne prilike.

Krivokapić je Danu kazao i da su usaglasili da vizija nova vlade mora da bude otklon od postojeće, borba protiv korupcije i kriminala, poštovanje vladavine prava i sve ono što u suštini predstavlja elemente sporazuma koji je potpisan nakon izbora.

On vjeruje da će ove sedmice biti još razgovora, a što se tiče razgovora sa manjinskim partijama, kaže da će se to najvjerovatnije desiti nakon što njegova uloga mandatara bude ozvaničena.

“Vjerujem da će ovih dana biti još sastanaka. Trudiću se da uskoro obiđem i reisa i nadbiskupa, jer kao pravoslavac poštujem i druge vjere. To mi je veoma važno. Što se tiče razgovora sa političkim predstavnicima, ti razgovori već traju na nekom nivou i dinamikom koja je definisana, i nadam se da će oni što prije dati rezultate. Svi znamo da ima pojedinaca koji smatraju da ne treba d a razgovaramo prije nego što i zvanično postanem mandatar, i ja to poštujem”, rekao je Krivokapić.

Što se tiče razgovora sa manjinskim partijama, on bi, kaže, želio “da u suštini imamo principe i način kako će doći do te preraspodjele, pa onda da vidimo šta i kako”.

“Jer ove tri koalicije imaju obavezu da nacionalne partije uključe u sve to, ali da vidimo prvo te startne pozicije koje ćemo ispoštovati, a da se, naravno, uvaži i sve što je moguće u dijelu poštovanja zahtjeva nacionalnih manjina, odnosno stranaka koje ih zastupaju. Kada sam im uputio zahtjev za sastanke, njihov stav je bio isti kao i nekih partija unutar koalicije Za budućnost Crne Gore, da nije dobro razgovarati dok nemam i zvanično formalan status mandatara. Međutim, ukoliko se taj stav promijeni, svakako da ćemo razgovarati i ranije”, rekao je Krivokapić.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com