Priznanje dječijeg žirija nosi ime po Draganu Raduloviću - Volim Podgoricu

Priznanje dječijeg žirija nosi ime po Draganu Raduloviću

 

 

Trećeg dana Kotorskog festivala pozorišta za djecu publika je bila u prilici da pogleda predstavu „Velkam, Liz“ (Smuk teatar, Kovin) i prisustvuje prvoj ovogodišnjoj književnoj večeri „Srce sputat neću“, posvećenoj pjesniku i televizijskom autoru Draganu Raduloviću, po kojem će nagrada dječjeg žirija od ove godine nositi ime.

U okviru glavnog i takmičarskog programa, uprkos vjetru koji je zahtijevao improvizaciju, odigrana je predstava „Magična lira” Teatra „Zemun”. Reditelj Mateja Popović kazao je da je to predstava o muzici, ali i o prijateljstvu, ljubavi i pravim vrijednostima. Muziku potpisuje Pavle Nikolić, a koreografiju koja je pratila muziku Ivan Mihailović i Gala Isidora Vujović.

Na zabavan način su najmlađoj publici ispričali priču o princezi Simfoniji i dvojici prinčeva koji se nadmeću u muzičkom takmičenju kako bi osvojili njenu ruku. Njena baka odlučuje da obojicu pošalje u avanturu kroz magičnu šumu kako bi donijeli magičnu liru. Uz songove, šarenu scenografiju, tipske-komične likove predstavljene u kontrastu dobra i zla, nije bilo sumnje da će djeci predstava biti dopadljiva, ali da li to znači i da je dobra?

Predstava je postavljena na neautentičan način, ne ostavljajući prostora publici da sami domaštavaju, razmišljaju i tragaju za interpretacijom/ma. Teme kojima se bavi su postavljene eksplicitno i u značenju jednoslojno, da publika osim dobre zabave i smijeha, ništa drugo nije mogla dobiti na Ljetnjoj pozornici.

Danas na repertoaru

Na glavnom programu u netakmičarskoj selekciji biće izvedena predstava u festivalskoj produkciji „Kako rastu veliki ljudi“ (20 sati, Pjaca od kina). U takmičarskom glavnom programu biće izvedena predstava „Džekil na ledu“ (21:30, Ljetnja pozornica), a gosti dolaze iz Danske Paolo Nani Teatar.

U pratećem programu nastupiće Studio za balet i ples „Mala sirena“ iz Kotora, čiji nastup nosi naziv „Noć kotorskih mačaka“ (21 sat, Trg od oružja). Program festivala odvija se i izvan zidina Starog grada. U Muzeju grada Perasta će se održati VII Festival gudača pod nazivom „Pozdrav iz Beča“ (21 sat, Muzej grada Perasta). Na sceni za mlade biće izvedena predstava „Protiv sebe“ Dramskog studija „Prazan prostor“ iz Podgorice (22 sata, Atrijum Kulturnog centra).

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com