KURTI: „Osnovaćemo institut za srpske zločine i podnijeti tužbu za genocid“

Premijer privremenih institucija u Prištini Albin Kurti najavio je danas, na vanrednoj sjednici kosovske skupštine, da će na Kosovu biti osnovan institut koji će dokumentovati „zločine koje je Srbija počinila na Kosovu“ i ponovio da se sprema tužba za genocid.

Kurti je ponovio da je planom rada koji je Vlada nedavno usvojila, predviđeno i pripremanje i podnošenje tužbe protiv Srbija za genocid na Kosovu, objavio je Reporteri, prenosi Kosovo onlajn.

„Osnovaćemo Institut za zločine počinjene od strane Srbije i podnijećemo tužbe pred Međunarodnim sudom pravde. Naša spoljna politika važan je stub koji nas mora zaštititi od neprijatelja i približiti prijateljima“, rekao je Kurti.

On je istakao da će se saradnja i savezništvo sa SAD i Evropskom unijom produbiti, dok članstvo u EU ostaje prioritet ove Vlade.

„Rešavanje otvorenih pitanja sa Srbijom trebalo bi da se obavi principijelnim dijalogom. Pojašnjavanje sudbine nestalih i kidnapovanih osoba. Kosovo ne prihvata dijalog tamo gdje se to tretira kao tema dijaloga“, poručio je Kurti

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button