Kusovac saslušan u prisustvu branioca

Bivši predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac (DPS) saslušan je u utorak u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) u Podgorici, zbog računa za ugostiteljske usluge nakon partijskog skupa DPS u Tivtu avgusta prošle godine, koji je plaćen sa računa lokalne uprave Tivta.

Kusovac je saslušan u prisustvu svog branioca, advokata Nikole Martinovića.

Martinović je, prema navodima medija, kazao da je njegov klijent specijalnim državnim tužiocima na saslušanju potvrdio da je “platio ručak”.

Bivši tivatski gradonačelnik je navodno, u SDT kazao da je račun “platio kao predsjednik Opštine, jer je bio domaćin predsjedniku države Milu Đukanoviću prilikom njegove posjete Tivtu”, a ne Đukanoviću kao lideru DPS.

SDT je taj predmet formiralo prije deset mjeseci, nakon što su “Vijesti” objavile priču o tome kako je Kusovac zloupotrebljavao javne resurse Opštine u interesu svoje partije, pripremi i sprovođenju partijskih aktivnosti pred prošlogodišnje parlamentarne, odnosno lokalne izbore u Tivtu 30. avgusta.

Kusovac, naime, nije bio nikakav domaćin ručka sa predsjednikom države kako je to sada saopštio SDT-u, već je kao predsjednik Opštine lani dao nalog da se iz gradske kase plati račun za ugostiteljske usluge u visini od 485 eura, koje su uveče, 26. avgusta prošle godine, pružene Đukanoviću i članovima najužeg rukovodstva DPS-a Tivat, nakon promotivnog skupa te partije održanog na košarkaškom igralištu u velikom Gradskom parku.

Vijesti

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com