LAJČAK: Bečić je lider evropske partije koja treba Crnoj Gori i EU partnerima

Crna Gora kao prva buduća članica EU mora biti spremna da sve važne odluke donosi zajedno sa evropskim partnerima, saopštile su Demokrate nakon sastanka Alekse Bečića i Miroslava Lajčaka.

Danas je predsjednik Demokrata imao priliku da se u Bratislavi sastane sa Miroslavom Lajčakom, specijalnim predstavnikom EU. U razgovoru o evropskoj budućnosti Crne Gore, govorili su o šansama i perspektivama Crne Gore, ali i mogućnostima njihovog bržeg ostvarenja.

“Konstatovali su da, u izazovnim vremenima, evropski političari moraju biti spremni na hrabre odluke, koje znače sigurno članstvo Crne Gore u porodici evropskih naroda. Crna Gora kao prva buduća članica EU mora biti spremna da sve važne odluke donosi zajedno sa evropskim partnerima”, nabodi se u saopštenju Demokrate.

“Naš spoljno-politički kurs je kurs naših evropskh susjeda i evropskih prijatelja”, kazao je Bečić u razgovoru sa Lajčakom.

Ističući važnost građanske profilacije naše partije, gospodin Lajčak je saopštio.

“Vi ste, predsjedniče Bečiću, lider evropske partije koja za sebe može reći da je snažna građanska partija, a jake građanske partije trebaju Crnoj Gori i EU partnerima”, zaključio je Lajčak, navode Demokrate u saopštenju.

Evropska unija uporno drži otvorena vrata i čeka očekivane rezultate, jer Crna Gora ima istorijsku šansu da postane naredna članica EU.

“Zato je potrebno pratiti želje građana koji na rekordnom nivou podržavaju evropske integracije, gledati ka budućnosti, a ne prošlosti, jačati građansko društvo, a ne ekstremne nacionalizme, graditi mostove i jačati povjerenje, a ne produbljivati podjele, jer konsenzus oko evropskog puta i društveno-politička stabinost usled brojnih domaćih i globalnih izazova nemaju alternativu. Izazovna vremena i veliki ciljevi traže stabilne, odgovorne i pouzdane aktere i partnere, zaključili su sagovornici u Bratislavi”, piše u saopštenju.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com