LALIČIĆ: Arbitražni sud u Londonu potvrdio nestručnost Milatovića, “grobara crnogorske ekonomije” - Volim Podgoricu

LALIČIĆ: Arbitražni sud u Londonu potvrdio nestručnost Milatovića, “grobara crnogorske ekonomije”

Odluka Međunarodnog arbitražnog suda u Londonu, da odbije zahtjev države Crne Gore da se otvori hotel Sveti Stefan i Vila Miločer, iznenadila je samo one “izmanipulisane jeftinim, karikaturalnim populizmom bivšeg ministra ekonomskog razvoja i turizma, Jakova Milatovića“, ocijenila je Jovanka Laličić, poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore.

“Revanšizmom prema DPS-u ali i prema uglednim investitorima, koji su došli u Crnu Goru prije 2020. godine, grobar crnogorske ekonomije, Jakov Milatović,  zajedno sa svojim nadređenim, Milojkom Spajićem, izvršio je svojevrsnu destrukciju ekonomskog sistema Crne Gore. Tako je građanima vezana omča oko vrata, u vidu eventualnog plaćanja odštete od čak 100 miliona eura! Podsjetimo, da ukoliko država izgubi arbitražni postupak sa “Amanom”, koji počinje u oktobru, šteta za državni budžet, osim novčane odštete, biće i to što je hotel već dvije godine zatvoren. Na sve to treba dodati i pričinjenu lošu reputaciju po imidž države kod potencijalnih investitora”, saopštila je Laličić.

Kako navodi, na najljepši dio naše obale, umjesto da se dočekaju turisti sa emitivnih turističkih destinacija, ove sezone kuvao se pasulj, pravio roštilj i širio tepih. Samo neodgovorna i nedobronamjerna vlast, mogla je ovako da uništi biser crnogorske obale i proizvede moguće katastrofalne efekte po državni budžet.

Kako daodaje, Milatovićev amaterizam, sirovi populizam, ali i loša namjera po pitanju nacionalnih interesa, što se ogleda upravo kroz bezobziran odnos prema najuspješnijim razvojnim projektima iz oblasti turizma koje je Crna Gora imala, imaće ogromne posljedice na budućnost naše države.

“Ukoliko građani budu na kraju međunarodnog sudskog postupka, dužni zbog grešaka Krivokapićevih vajnih eksperata, da plaćaju ogromnu novčanu odštetu, zahtijevaćemo pravnu odgovornost počinilaca ekonomskog zločina prema našoj državi”, navela je Laličić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com